söndag 25 mars 2012

Badrumsbilder



Här kommer då äntligen lite bilder på vårt badrum. Denna del av huset blev en helt egen avdelning bestående av badrum med toalett som vi valde att ha lite på sidan om. Fönstret är köpt på Järva byggnadsvård och gav lite mer patina till denna annars helt nya byggnad. För övrigt är detta ett väldigt ljust rum med tre fönster i söderläge. I denna del av huset har vi också vår grov -entré med tvättstugan i anslutning.



Vi valde att ha pärlspont på väggarna men då det är ett våtutrymme rekommenderades vi att ha denna variant som heter panelskivan. Vi blev väldigt nöjda med den. OOPS nu ser jag listerna i ett nytt perspektiv, det blir en grå ton på dem såsmåningom...jag och färgburken behöver vila från varandra ett tag till :)



Dörren in till badavdelningen är också ett fynd från samma byggnadsvård. Funderar på att ha någon typ av blästring med skrift i typ La baine eller bad kort och gott hih!



Golvet fick bli en klassiskt svart och vitrutig variant. Hittade ett skåp på IKEA som är svart med glasdörrar, där har vi badlakan och hygienartiklar. visar det senare blir lite mastigt i samma inlägg.



Badkaret hade vi tänkt oss ett klassiskt med antingen tassar eller liknande gammeldags men det gillade inte J så det blev en komprimiss och efter mycket letande hittade vi till slut denna variant med massage och bubbel. Så här i efterhand är jag rätt nöjd med det då vi får plats hela vår lilla familj i det. Det blev vårat lilla rekreationsrum på så vis.

Det var allt för denna gång. Önskar er alla en fin start på veckan och glöm inte att ställa fram klockorna. Jag och Maja har vår lediga dag imorgon då vi bara umgås och har det trevligt.

Kram Heléne

lördag 24 mars 2012

Min soliga hall


En riktigt trevlig helg till er alla som tittar in här i min soliga hall. Ännu återstår en hel del målning insåg jag då jag la upp lite bilder från min telefon. Lustigt det där att det är lättare att få ett nytt perspektiv på saker då det är ett foto man tittar på.Jag hade nämligen lagt upp några bilder på hallen men insåg då att det fattades lite färg på dörrfoder och golvlister, hm vad man kan förtränga vissa saker hihi.Därför blir det inga helhetsbilder ännu.
Det soliga vädret som vi fått njuta av nu i några dagar lockar mer så det blir nog en del utearbete som vårplantering av påskliljor och annat i utekrukor istället. Som sagt målarpenseln får vänta ett tag till och jag flyr ut i våren och fångar dagen.Njut av livet ni med och tillåt er bara att vara en stund!
Kram Heléne

måndag 5 mars 2012

Nu har vi ett herrgårdskök!

Nu ser ni hur köksön blev. I sista inlägget så var ju lådorna på plats och alla stommar. I sommras ägnade vi tiden åt att platsmåla alla stommar och pärlsponten på väggarna. Förutom alla beslut om vilken kyl, häll, kran och allt som man måste ta ställning till har det blivit otaliga vändor till Järva byggnadsvård för att hitta alla detaljer som matchar ett hus från mitten på 1800-talet.


Ovanför spishällen anar ni en lampa, det är en kolfilterfläkt, den blev vi såå nöjda med. Dom flesta som kommer hit tror vid första anblick att det kort och gott är just bara en lampa. :) Dessutom är det väl det modernaste inslaget i denna annars "gammeldagsaktiga miljö". Förlåt, lantliga.

Hitom där jag står och fotograferar så har vi en rejäl matplats. Den ska ni få se bilder på senare. Där har vi målat allt vitt så länge, men när tjälen gått ur marken och förhoppningsvis inga nya sättningar blir ska vi tapetsera ovanför den höga bröstpanelen. Tapeten är en ur kollektionen gammelsvenska tapeter ur Lim och handtrycks serie och går i vitt och blått.

Ännu återstår lite målning av lister och fönsterfoder.

Jag hoppas på att kunna måla lite snart då värmen återvänder och man lättare kan ha öppet för att vädra.


En skön sittbänk att slå sig ner på innan maten eller för att bara bläddra i alla olika kokböcker som jag älskar att samla på. Nedanför en närbild på torrskafferiförvaringen.


Här en vy från hallen. Skivan vid köksön lät vi löpa ut på denna sida, här ska vi ha två barstolar. Till höger en torrskafferi förvaring och avställningsyta för diverse saker som också så lätt hamnar i ett kök.


Att sitta här och samtala medans middagen tillagas eller bara sippa på ett glas vin medans elden sprakar i öppna spisen bakom köksön har vi sett framför oss då vi planerat köket hihi.


Här en lite närmare bild över diskbänken då vi står vid köksöns långsida. Till höger om diskbänken kommer en inbyggd kyl och i mitten ett kallskafferi. Ni kan se dom i bilden ovanför denna. Hålet ovanför skafferiet ska få ett spröjsat fönster. Till höger om skafferiet en inbyggnads frys. Likadana kranar kommer vi att ha vid köksön.

På långsidan i köksön, den som vetter åt diskbänken, där har vi placerat två diskmaskiner med ett sopskåp i mitten och där kommer en liten porslinsho vara nedsänkt i mitten för avsköljning av disk mm.

Ja det var allt för idag. Jag ska visa er vår bad och relax avdelning nästa gång och denna gång ska det inte dröja så länge, hihi. Ärligt talat så har jag inte vetat hur jag ska göra med bloggen då tid för den inte funnits under detta så intensiva och omtumlande år. Jag ska visa er lite före bilder så kan man kanske ana att mödan och slitet för att komma hit varit både jobbig och ansträngande men också rolig och spännande.

På återseénde och jag önskar er alla en riktig fin mars vecka. Här skiner solen idag igen och jag och Maja ska klä på oss för att gå ut på en promenad i den friska vårluften.

Kram på er som fortfarande tittar in här trots glesa inlägg.

Heléne