tisdag 28 augusti 2012

Det stod en grävmaskin i vårt kök!

En kall och frusen decembermorgon rullade två minigrävare in genom den breda dörröppningen vid parytterdörren, svängde elegant 90 grader till höger och passerade ett par höga pardörrar in mot det som varit cafets serveringsdel. Där de nu började hammra och gräva i den frusna marken hade det två månader tidigare varit ett ytterst eftersatt men vackert massivt trägolv från mitten på 1800-talet. Dörrarna de borde ha passerat var urskurna och stod i ladan, golvet och allt där under på hela undervåningen hade vi fått ta bort och där grävmaskinerna rullat fram på sina larvfötter var nu bara jord.

Vi hade påbörjat renoveringen av den gård vi tidigare under hösten hade köpt och nu fanns ingen återvändo, om nio månader skulle flyttlasset gå.

Ja.. ni som följt bloggen vet ju redan det där... men hur blev det då?

Jo, flyttlasset gick, och vi installerade oss i ett halvfärdigt hus med allt vad det betyder av besvär. Flyttlådor överallt, ingenstans att förvara kläder, omålade ytor, m.m.

Sedan dess har det snart gått ett år och vi har kunnat göra klart ett rum i sänder, nåja.. i stort sett klart.. lite ska man ju ha kvar att göra till trista höstdagar också :) hi hi

Så jag tänkte visa lite före och efterbilder.. som på TV.. men det här tog inte 45 minuter inkl kaffepaus ;)

     Köket

 
Salen
 
 
Köket (igen)
 
Entrén


För er som följer vår byggblogg, pilkrog.blogspot.se så känner ni igen bilderna, men där fokuserar vi mer på bygget, här får jag utrymme för inredningen :)

Nehej.. fler rum att göra klart.. och en dotter att natta.

Välkommen åter!

Kramar, Heléne

1 kommentarer:

Pysselpalatset sa...

Härligt.... nä kaffepauser är ingenting klart på i hemma byggen... Älskar dina före och efterbilder... makalöst fin har ni gjort det... kram J