måndag 9 april 2012

Påsken 2012

Påsken 2012 firades i Blekinge, Karlskrona hos min syster på landet utanför Ronneby. Dom bor så fint och lantligt där i en gård från 1700-talet med tillbyggnader från 1800-talet.


Bild på salen som vi dukade upp påskbordet i är verkligen fantastiskt till våra syster sammankomster med familjer, vi är fyra systrar som brukar turas om att ordna sammankomster lite då och då, senast var hos oss i julas och nu var det åter dags att samla alla nära och kära för ett påskfirande i en uppslippen glad och härlig anda. Lite bilder i en salig blandning kommer här nu.


Glad liten Maja hittar hela tre stycken påskägg på påskafton, haren var givmild i år hihi.


Stilleben av vackra vaktelägg hos farmor på dymmelonsdagen.


Påsklunch på jobbet med egengjorda äggkoppar till vår traditionsenliga påsklunch. Jag jobbar som förskollärare så en hel del pyssel blir det med barnen. Vi hade även maskerad denna dag och det var då vi tillverkade dessa haröron som jag då tog med mig som en idé till vårt påskfirande med släkten. Det blev verkligen en partyhöjare hihi!


Liten påskkärring far snart på sin kvast...


Mumsig och väldigt chokladig stillade snabbt chokladsuget för en stund iallafall hihi.

Denna var dock Påskaftonens efterrätt ska väl tilläggas.


En liten aptitretare med räkor, löjrom och skaldjursröra blev väldigt mumsigt.


Mumsig entrérätt hos Majas farmor på Dymmelonsdagen.


Salen står dukad med egenhändigt tillverkade påsköron hihi det blev en riktig festhöjare att se alla iklädda påskhare öron vid middagen på Långfredagen, här var det fest i dagarna tre minsann.


Systerdotter iklädd sina fina öron.


Fina syster och min ena svåger i glatt party humör.


En fika på Öland i slumrande vårvinter skymning hann vi också med på vår färd ner på Skärtorsdagen.


Mumsig tårta till efterrätt på Långfredagen då vi också firade systerson Filips 20-årsdag.


Färjeläget på Öland i solnedgång, ännu dröjer det ett tag tills sommargästerna gör sitt intåg på den fina ön. Vi hann med en fika på hotellet innan vi for tillbaka mot fastlandet och vidare färd söderut.


Torget i Söderköping på vår resa neråt landet på Skärtorsdagen.

Nu blev det verkligen en salig röra på alla bilderna men det var en liten Påskhälsning till er som tittar in här hos mig. Tack för alla rara kommentarer om mitt kök och badrumsbilder som jag visade i inlägggen ovan. Önskar er en fin fortsättning på påshelgen och en något varmare start på April vecka två som vi nu redan är inne på.

Kramar Heléne

1 kommentarer:

vitadrömmarobusigabarn sa...

Vilka härliga bilder och vilken söt liten påsktant!
Önskar dig en jättemysig Helg
Kram Tina