tisdag 15 februari 2011

Lite hustankar och skisser..En skiss på huset sett från baksidan. mer skisser på bloggen.
Som jag tidigare nämnt så har vi köpt oss en gård. Mycket tid och tankar går åt till planeringen av densamme. Vi har gjort lite skisser på en del av rummen och hjärnan är ständigt på högvarv känns det som i letandet efter den rätta känslan samtidigt som vi också vill tänka på funktionen. Jag tror att vi vet vad som saknas i nuvarande bostad och på så sätt är det kanske lättare att omsätta det vi skulle vilja ha men saknar i dagsläget.


Blev du nyfiken? Isåfall är du välkommen att följa vår renovering av gården. Vi har nämligen startat upp en ny blogg som kommer handla om hur vi förvandlar ett stycke kulturhistoria till ett hem som också ska kännas modernt lantligt och alldeles alldeles underbart! ;) Nåja det återstår att se som sagt, men hjärtligt välkommen! vi ses på gården hihi!

fredag 4 februari 2011

Vårvindar friska...
Så är det då äntlgen helg igen! dessutom är vi redan en vecka in i februari oiiii! Måste ändå säga att januari bjudit på både en hel del sol och ganska behagliga temperaturer. Idag då jag promenerade med min Maja till förskolan så var det rena rama skridskobanorna, mindre kul förstås.

Här hemma händer inte så mycket på inredningsfronten, men i våra skissblock och huvuden planeras för fullt inför vårt nya hem. På byggfronten har det varit febril aktivitet sedan efter jul. Nu har bergvärme borrats, gamla utbyggnaden fick puttas ikull och upp har en ny tagit form. I onsdags gjöt man nya golvet i utbyggnaden.

Där kommer rymmas ett större bad toalett och handfat. Vi kommer även ha en grov entré och tvättstuga i denna nya del av huset. Nu måsta här väljas golv till bad och hela nedervåningen. Då huset blivit så pass förfallet så har vi varit tvugna att ta bort allt gammalt golv och gjort ny dränering i bottenplan. Till våren ska hela gårdsplan dräneras ner mot ån som rinner genom vår tomt.
Nästa vecka så fortsätter dom med att bygga upp en ny trossbotten. På lördag far vi dit och inspekterar arbetet. Vi ska på 20 årskalas hos våra blivande grannar hihi! På gården finns nämligen två hus dels vårt från slutet av 1800-talet och så min mans systerson med flickvän (20-åringen) som ska bo i det andra huset från tidigt 30-tal.
Det känns jättespännande och roligt nu då vi kommit en bit i byggprosessen men mycket finns kvar att göra. Dessutom ska vi få se Majas farmors katt Lisa och hennes små kattungar ca 5 dagar gamla också. Gissa om vi längtar ;)

Önskar er alla en toppenhelg och bjuder på lite bilder från Ulriksdals slottsträdgård. Bilderna tog jag förra våren men de känns lika fräscha iallafall. Nu på vårvintern då alla tulpaner dyker upp i affärerna igen så brukar vi unna oss nya tulpaner varje helg!

Kram Heléne