måndag 17 januari 2011

Lilla Maja kan "kevl"


Så är då julen ordentligt slut. I lördags var vi på den årliga julgransplundringen här i vår villaförening. Julen har verkligen dansats ut med alla medel!

Maja accepterade i söndags att så också var fallet. Ivrigt tog hon sig an uppgiften att klä av granen. Kan "kevl" är måttot nu. När granen väl var utslängd så hon satt hon länge och tittade ut genom fönstret och konstaterade att "Mamma granen är alldeles kävl" Under tiden snyftade hon lite grann. Jag sa att nu har alla träden i vår trädgård fått sällskap och småfåglarna kan nog gömma sig i granen ett tag och då var allt bra igen. Det svänger fort humöret i denna ålder och känslorna är emellanåt dramatiska.Som vanligt då det ska städas här hemma vill jag flytta om på saker. Det känns alltid mycket roligare att städa då. Nu fick alltså skänken åter flytta in i vårt kök. Maja har nu exlemparisk ordning i sitt skåp och kan lätt överblicka vad som finns....nåja ett tag till iallafall, Hon älskar att stöka till den lilla damen!


Nu ska jag och Maja sätta lite fart och kanske ta en sväng ner på stan i regnet. Visst är det märkligt att det regnar nu efter denna vargavinter vi haft sedan i november.
Önskar er alla en fin vecka!
Kram Heléne

torsdag 13 januari 2011

Nu är glada julen slut slut....

Idag är det då redan tjugondag Knut och då ska ju julen enligt traditionen åka ut!

Här hemma har vi ännu inte slängt ut granen och allt pynt.Idag när jag körde hem från jobbet så sken solen så där lite hoppfullt och påminde om en stundande vår, så nu är även jag lite mätt på alla julsaker. Det är ju också så att solens strålar är rätt avslöjande så allt ser i solskenet ganska skräpigt ut.Ikväll har jag och Maja bara myst i tv soffan och latat oss ordentligt efter snart en veckas jobb. I helgen däremot när vi alla är samlade här hemma så får julen åka ut. Tills dess så får stjärnorna lysa upp den trots allt mörka kvällen.

Vi kanske kommer åka en sväng och titta till gården i helgen. Den ligger i Sörmland så det är en bit att åka. Där har under veckan som gått borrats bergvärme och förberetts för att snart byggga upp ny trossbotten och såsmåningom golv.

Apropå golv så ska jag tipsa om en underbar golvaffär, Stiltje golv i Stocksund. Säkert har en del av er redan sett reklamen i vissa inredningsmagasin.http://www.stiltje.se/ Jag kom i lätt spinn därinne bland alla cementgolv och granitplattor hihihi!

Vi valde, dvs. vi hade inget val ;), att göra allt från grunden igen då huset stått tomt ett antal, tjugo år, så där. Det känns lite hisnande hela projektet men också så himla kul att få välja material helt som vi vill ha det. Vi vill ju även ta hänsyn till husets själ, huset är från slutet på 1800-talet (troligtvis ca 1860-tal)
.

Återkommer om huset längre fram.

Nu till sist så vill jag passa på att önska er alla en trevlig helg, på återseénde :)

Kram, Heléne

onsdag 5 januari 2011

God fortsättning på det nya året 2011
Hejsan ni som fortfarande tittar in här på bloggen. Hoppas ni haft en riktigt God Jul och ett Gott avslut på förra året.
Här har inte mycket hänt på bloggen, men en hel del omtumlande saker i livet. både roliga och jobbiga.
Mina tankar har under hösten varit fokuserade på det som är en den roliga delen. Hoppas ju på att ge inspiration till andra likasinnade och dela det intresset med er.
I höstas gick vi och köpte en gård på landet och nu funderar jag på om jag ska starta en blogg som kommer handla om vårt projekt dvs renovering av det huset och gårdsmiljön. Huset är från 1800-talet och gården har anor som går tillbaka ända till 1500-talet. Mao. en hel del intressant finns att berätta om gården och den renovering som nu kommit igång ordentligt.
Bara framtiden får utvisa hur det blir med den saken, nyfiiken? hihi
Må så gott så hörs vi snart hoppas jag, ska fundera lite till;)
Kram Heléne