fredag 4 februari 2011

Vårvindar friska...
Så är det då äntlgen helg igen! dessutom är vi redan en vecka in i februari oiiii! Måste ändå säga att januari bjudit på både en hel del sol och ganska behagliga temperaturer. Idag då jag promenerade med min Maja till förskolan så var det rena rama skridskobanorna, mindre kul förstås.

Här hemma händer inte så mycket på inredningsfronten, men i våra skissblock och huvuden planeras för fullt inför vårt nya hem. På byggfronten har det varit febril aktivitet sedan efter jul. Nu har bergvärme borrats, gamla utbyggnaden fick puttas ikull och upp har en ny tagit form. I onsdags gjöt man nya golvet i utbyggnaden.

Där kommer rymmas ett större bad toalett och handfat. Vi kommer även ha en grov entré och tvättstuga i denna nya del av huset. Nu måsta här väljas golv till bad och hela nedervåningen. Då huset blivit så pass förfallet så har vi varit tvugna att ta bort allt gammalt golv och gjort ny dränering i bottenplan. Till våren ska hela gårdsplan dräneras ner mot ån som rinner genom vår tomt.
Nästa vecka så fortsätter dom med att bygga upp en ny trossbotten. På lördag far vi dit och inspekterar arbetet. Vi ska på 20 årskalas hos våra blivande grannar hihi! På gården finns nämligen två hus dels vårt från slutet av 1800-talet och så min mans systerson med flickvän (20-åringen) som ska bo i det andra huset från tidigt 30-tal.
Det känns jättespännande och roligt nu då vi kommit en bit i byggprosessen men mycket finns kvar att göra. Dessutom ska vi få se Majas farmors katt Lisa och hennes små kattungar ca 5 dagar gamla också. Gissa om vi längtar ;)

Önskar er alla en toppenhelg och bjuder på lite bilder från Ulriksdals slottsträdgård. Bilderna tog jag förra våren men de känns lika fräscha iallafall. Nu på vårvintern då alla tulpaner dyker upp i affärerna igen så brukar vi unna oss nya tulpaner varje helg!

Kram Heléne

4 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej igen!

Tack för alla goa kommentarer hos mig! :)
Jag blir glad !
Men som sagt så har inte jag unnat mig så mycket datatid eller blogtid dens sista veckan...
Det är lätt att bli sittande shär och kul är det men då är det ingen som gör det som man måste göra!

Ha en riktigt härlig helg!
Vilka härliga bilder du visar!

Sköt om dig!

Kram Sirpa

Marie sa...

Ja visst är det skönt att det känns som våren är påväg, även här i Värmalnd har vi plusgrader och snön den smälter som bara den. Nackdelen ä skridskobanan som du sa......ha en fortsatt trevlig helg, kram Marie

Marica sa...

Härliga vårbilder.

Vintern kom ju väldigt tidigt och har varit både snörik och kall så nu önskar man inget annat än att våren är i antågande.
Här har solen skinit i några dagar och det har töat på så gissa om jag blev överaskad i dag när det helt plötsligt började snöa.
När snöandet avtog under dagen så hade det fallit ungefär fyra fem cm nysnö, inte roligt. Superroligt med renoveringen av gården, ska bli spännande att se slutresultatet så småningom.

Ha det så gott
Krama/Marica

Essay_writer sa...

yes. I believe its always healthy