söndag 31 januari 2010

Genar över Provence...kommer strax...

Bilden nedan får symbolisera Provence i mina drömmar men är dock tagen i Split i Kroatien för två somrar sedan. Det var hett och underbart härligt att sitta på detta lilla torg och äta lunch...



Så har då januari månad gått mot sitt slut. Det har väl inte varit någon del av vårt land som har förskonats från all snö och kyla. Jag gillar ändå detta klimat, kontrasten blir så mycket större sedan då våren kommer på allvar. Under tiden kan man roa sig med att mysa inomhus vid kakelugnen med tända ljus...alternativt ge sig ut med skidor och stavar i skidspåret...tyvärr tillhör jag då den första varianten av människa dvs en mysstund inomhus.

Idag har jag roat mig med att bara lata mig i soffan, den är så skön en kall januaridag som denna. Till sällskap har jag alla mina Jeanne d´Arc Living nummer. Har särskilt fastnat för nummer 4 2009 med alla härliga trädgårdsbad.




Här en bild från vår trädgård, kan nästa se självaste Marie Kreuer sitta där med en bok (Skagenmålarna)



Skylten är i trä från mina svärföräldrar, gillar den verkligen och tanken på Provence i sommarskrud gör att jag försvinner bort i drömmarna ännu en liten stund medans lilla Maja sover en sen middag i soffan bredvid mig.

Hoppas ni har det bra därute i kylan eller snarare kurar inomhus idag. Imorgon är en annan dag...
Kram Heléne

söndag 17 januari 2010

Majas Rum


Bara lite bilder på Majas rum, ett rum i sakta förvandling. Ännu så varken sover eller leker hon särskilt mycket där. I väntan på att hon till slut flyttar in så har vi ändå iordningställt det som såsmåningom kommer bli hennes

Vårat hus är från 1923 och vi har alla våra sovrum på övervåningen. Naturligt blir det ju så att hon leker på nedervåningen där vi är all vaken tid.





Jag har ställt iordning en hörna av vårt kök med allsköns attiraljer, gissa om det är rörigt ?Emellanåt vet jag inte om det är en leksak eller skorpa som man glider iväg på. Maja är nämligen en fena på att dra fram saker överallt och snabb är hon också den lilla filuren hihi


Nu går vi in i garderoben ett slag


Inne i garderoben på ett hyllplan ligger allsköns gosiga koftor etc...
Minns nu att jag bett om råd angående klädförvaring och detta var då en garderob jag fann på en loppis i närheten.

Har någon en bra idé på snygg förvaring för allt som ska rymmas till alla leksaker. Jag skulle vilja ha något snyggt och både praktiskt för allsköns pussel och leksaker som ändå ska få synas och användas utan att för den skull se överbelamrat ut.

Jag blir jätteglad om jag får ta emot era ideér.Hur gör ni med era barns leksaker? Eller gjorde för den delen, för er som numer har tonåringar eller utflugna barn.
På återseénde och tack på förhand för de tips som jag hoppas på att få.
Ha en bra vecka allesammans och tack för att just du tittade in här en stund.

Kram Heléne

måndag 11 januari 2010

Blå timmen

Idag har jag börjat plocka undan julen, på något vis så ser allt lite skräpigt ut då ljuset vänder åter. varje litet dammkorn tycks skymta i det avslöjande solljuset.
Lämnade dock stjärnor och ljusslingor ett tag till...



Jag kan inte låta bli att fascineras och förundras av det ljus som blir i skymningen...



Blå timmen, visst låter det vackert?



Soffan har blivit av med den röda julbeklädnaden och ljusstaken har fått ge plats åt en lykta...
men lingonkransen får hänga tills jag tröttnat, dock togs det röda bandet av



Nu har kransen också skalats av sin julklädnad,men den får bli kvar ett tag till, jag älskar ju att tända ljus...utifall någon skulle ha missat det hihi



Lite kottar och mossa i en av mina glaskupor omgivna av lite vitlökar blev ett fint stilleben på köksskänken.

Idag har jag inhandlat lite fina nya blommor bla två stycken orkidéer. Maja och jag har också lekt i pulkabacken en låång stund.

Imorgon börjar jag jobba igen, ska bli kul och skönt att få komma in i rutinerna. Fast vi har haft ett underbart skönt jullov förstås...
Önskar er alla en fin vecka!
Kram Heléne

torsdag 7 januari 2010

Till minne av min käre morfar


Idag skulle min morfar ha fyllt 100 år. Han var en kraftfull dalkarl min morfar född i det genuina lilla samhället Nusnäs i Dalarna. Många roliga och härliga barndomsminnen från tiden med morfar och mormor finns för alltid kvar.



Visst är det fantastiskt vackert med all rimfrost i träden?


Jag och min syster tillbringade gärna tid hos dem som barn, kanske var det så att det fanns ett lugn hos dem som vi som barn gillade och alla spännande saker på vind och källare var ju helt fantastiskt. Det blev många härliga upplevelser att rota runt på deras vind bland alla koffertar och bråte. Snacka om loppisfynd hihi.



Bilderna är tagna några dagar innan nyårsafton hos våra goda vänner i Leksand. Morfar värnade nog mer än någon annan om vår natur, därför får de bli en symbolisk hälsning till honom i hans himmel.

Här hemma fortsätter vi vår ledighet några dagar till. Kylan har tillfälligt släppt grappet om oss så nu ska vi ut med Maja och åka lite pulka i vår park. Önskar er alla en fortsatt bra start på året.

Kram Heléne

måndag 4 januari 2010

Gott nytt år!



Så har då ett nytt år tagit form! Det är alltid en lite dubbel känsla då det gamla året tar slut, lite vemodigt och sentimentalt men å andra sidan nya möjligheter och förhoppningsvis också ännu bättre val.

Jag har flera saker som jag hoppas på ska gå i uppfyllelse detta år eller snarare saker som jag vill ta itu med.



Mer tid med familjen, dvs bättre balans på jobb / ledighet

En utlandsresa till värmen
Utvecklingsmöjligheter och utmaningar i mitt jobb
Tid att motionera och ta hand om min hälsa
Uppröjning och rensning av vind och källare
Rensa min garderob
Sortera och ordna upp mina papper
Fixa iordning min arbetshörna, på god väg faktiskt, allt ska bara falla på plats hihi.
Listan kan göras oändligt lång som sagt, men här är lite av de tankar som snurrar i mitt huvud just nu.

Julen och nyåret har verkligen varit varierande och har också gått i sällskapets tecken. Vi har både hunnit fira jul i Dalarna med hela tjocka släkten och nyår här hemma med familjen. Det har varit så där alldeles fantastiskt härligt som man bara önskar sig. Mycket snö förstås!! så julstämningen har varit i topp! Dessutom har jag hunnit fylla år redan, 2/1 för att vara helt exakt.
Det blev en hel del bilder som sagt både här hemifrån och från Leksand där vi hälsat på goda vänner. Det blir min nyårshälsning till er som tittar in här hos mig.
På återseénde och God fortsättning på det nya året!!
Kram Heléne