måndag 9 augusti 2010

"Tusen trädgårdar"Nästan lite känsla av japansk trädgård fick man här, jag i värsta position med kameran i spegeln gjord av armeringsjärn och Maja ja hon badar nästan...
Igår kväll fick jag en glad överraskning. Träffade på en av våra grannar som tipsade om ett besök i en trädgård i vårt område. Riksförbundet svensk trädgård och trädgårdsriket hade initierat dagen. Alla som var intresserade var välkomna att strosa runt i denna trädgård, ta en kopp kaffe och kaka, eller inhandla någon hantversprodukt.

Jag och Maja kom förstås då alla redan gått hem men de vänliga ägarna lät oss ändå komma in i trädgården. Delar med mig av lite bilder som jag tog som hastigast, tyvärr gör dom inte riktigt rättvisa för den otroligt charmiga trädgård som uppenbarade sig för oss. Om vi hade kommit i tid hade vi också kunnat satt oss ner för en kopp kaffe i en av de trevliga utegrupperna som fanns att tillgå.Men nu fick vi njuta av en stunds grön oas istället och det var inte illa det heller...Oj oj oj där kom mina slumrande veranda drömmar till liv igen, vill ha!!En av flera utegrupper som såg inbjudande ut.Maja vandrar glatt vidare längs den slingrande gången, jag lovar att man blev ivrig att se mer av den inspirerande trädgården.Vänta nu vad är det man brukar säga? Äpplet faller inte långt från päronträdet och visst ville även jag gå in ...fast där fick man ju hejda sig lite.Liten redskapsbod med bra att ha saker...Vände hemåt med en övertygelse om att en sådan veranda vill jag också ha!!

Den vänliga ägarinnan av trädgården försåg mig och några andra sena flanörer (dvs. min tipsande granne med en väninna nu för andra gången idag, klandrar henne inte hihi) med lite växter som jag nu ska försöka få rot på och sätta i vår trädgård.

Innan jag avslutar så tänkte jag visa makens lilla trädgårdsprojekt som är en del av sommarens projekt i vår trädgård. Den fina stengången är nämligen ny och nästa sak blir att lägga en kullerstensbit utanför fasaden precis.Välkommen åter om ni vill se mera. Imorgon börjar jag att jobba igen och minsann känns det inte redan lite höst i luften...


Kram Heléne

1 kommentarer:

Marica sa...

Hejsan.

Oj vilken läcker trädgård för att inte tala om verandan, en sådan vill jag me ha.
Jag förstår om Maja ville göra ett besök inomhus med.
Vilken toppenide att visa upp sin trädgård för andra på det sättet.

Stengången blev verkligen kanonfin den ser riktigt välkomnande ut nu entren, toppenjobbat av honom.

Nej nej nej, det är lååååångt till hösten ännu om jag får bestämma.

Ha det så gott
Kram/Marica