måndag 8 februari 2010

sovrumstankarHittade dessa bilder i min inspirationsmapp. Dom är tagna hos Mormors hus Härlig säng tycker jag och en underbar atmosfär. Känner att det är dags för en förnyelse av sovrummet och har lite tankar på en ommöblering och eventuell målning av min gamla spegelbyrå. (Jag vet detta är inte klokt men den blev aldrig målad tillsammans med sängen)


Jag gillar verkligen stilen och den vitmålade panelen är ju såå läcker!En hörna av vårt sovrum. Bilden togs i höstas i kvällsljus så ni kan ju tänka er att det inte är det bästa av ljus att fota i. Tapeten satte vi upp för ett antal år sedan och är från Laura Ashley´s kollektion. Gillar den då den ger lite värme i sovrummet, men dras ju till det ljusa som i sovrummet ovan...Lite kuriosa på byrån, ändras efter årstid och humör.
Fick för mig att hänga fram brudklänningen i hörnet ett slag.


Är det bara jag som har dessa behov av förnyelse eller vad det nu kan vara? Så skönt det vore om man var helt nöjd med allt som det bara är...eller kanske inte. Jag gillar ju att ordna miljöer och ändra om ibland. Att släppa in lite ny energi ja allt enligt Feng shuis teorier Enligt den läran som jag anammat en hel del hihi. stagnerar ju energierna ibland och en liten förändring skapar ny energi. Ja inte vet jag men det kanske bara är vårkänslorna som spelar mig ett spratt.

Så har då ännu en helg passerat, fast denna helg har ändå varit ganska lång känns det som. Möjligen så beror det på att ljuset har återvänt igen. Idag har vi ännu en dag med sol från en klarblå himmel, underbart!Igår gick jag en låång promenad med Maja sovandes i vagnen. Nu ska vi ta och klä på oss och gå ut och leka en stund i snön!

Tack för titten och att du tog dig tid att läsa mina rader. Jag blir jätteglad för en liten hälsning också. Kanske ett tips för hur jag ska göra med min byrå. Måla eller ej den ständiga frågan och tämligen trivialt kan tyckas med tanke på allt som händer i världen. Kanske också ett nödvändigt ont och tidsfördriv i det ständiga ekorrhjulet. Känner mig oerhört priviligerad som har det så bra iallafall och njuter av min lediga dag med Maja.

Ha det bäst du med !
Kram Heléne

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Brukar kika in på din blogg men är dålig på att kommentera. Det ser jättefint ut i ert sovrum. Skulle möjligen måla byrån i en lite svagt grå nyans.Jag tycker också att det är bra som det är.

Lycka till!
kram Beatrice

Marica sa...

Hejsan

Vilka fina bilder. Jo nog är det väl så att när mörkret vänder, dagarna blir längre och man anar att våren kan vara på väg då känner man för att förändra lite i hemmets alla vrår.

Jag sitter o kollar in lite runt om i bloggvärlden för att finna lite tips o insipration nu.

Byrån i sovrummet är ju vacker i sig som den är. Det kanske inte skulle vara helt fel i att bryta av med en annan färg heller mot det ljusa om du nu funderar på att måla den.

Ha en riktig go o bra vecka

Kram/Marica

Märta sa...

Byrån är fin som den är men visst kan det vara snyggt att måla den i bruten vit färg. Ja det blev inte mycket till hjälp, för jag är lika fundersam när det gäller ett par möbler här hemma.
Ha det så gott! Märta

Hanna sa...

Underbara sovrumsbilder.
kram
hanna

vita zara sa...

Hejsan
Viket enormt vackert sovrum du visar.
Byrån, jo den skulle jag måla vit, det blir så mycket ljusare.
Så snyggt du har dekorerat din byrå, läckert med pärlhalsbandet som rinner ner över de gamla böckerna.
Ha en härlig vecka.
Kram Zara