lördag 31 oktober 2009

Min vakande Madonna

Vi har fått en alldeles egen ljuvligt vacker Madonna av svärmor som var här på besök i veckan med Majas storkusin Martin 10 år, han hade höstlov och kom för att träffa sin lilla kusin en dag.

Madonnan har en speciell uppgift har jag fått veta och en lapp finns instoppad inuti henne. Jag har inte tjuvläst ännu, tänka sig;)
Självklart skulle hon få en alldeles speciell plats här i vårt hem, värdig en Madonna Hihi.
Så nu tronar hon på mitt piano som en gång tillhört mina morföräldrar och senare min mor. Jag fick pianot för några år sedan. Mycket minnen finns sedan min barndoms klinkande på detta instrument och det känns lite speciellt att just jag får ha detta minne här hos mig.
Idag har vi bara varit inne och haft det lugnt och skönt. Känns rätt tryggt att få cocoona inomhus i stugvärmen och tända massor av levande ljus, äta god mat och godis förstås.Ingen kan väl undgå all oro om virus hit och dit som det talas om i massmedia och överallt i ens vardag. Madonnan som vakar över oss i familjen, fin symbolik på något vis. Jag tänker idag förstås lite extra på alla de nära som inte längre är ibland oss i den fysiska världen men alltid närvarande på något vis ändå i våra tankar och handlingar.Idag går även mina tankar till alla högst levande och vänliga själar som lämnar ett avtryck här på min blogg och ger mig uppmuntran på vägen.

Tack för att just du tittade in och tog dig tid att läsa dessa rader.

Varma höstkramar Heléne

torsdag 15 oktober 2009

Hall i förvandling del 2

Just nu tycker jag att veckorna och månaderna går alldeles för fort och tid finns inte riktigt på samma vis som under den ljusare årstiden. Jag är väldigt trött då mörkret omsluter en allt tidigare på kvällarna.

Tro inte att jag inte har koll på er ni förgyller verkligen min tillvaro som annars bara ett Magasin kan göra. Tack för bra tips också angående min hall. Projektet går sakta men säkert framåt ändå...


Så här ser det ut nu då man kommer ner från trappan. Inget nytt men lite omflyttningar av saker sker ju ständigt. Nu fick mina ljushus komma fram igen. Ser ni i spegeln...en ny hylla har kommit upp,,,


En gammal resväska som tillhört min mor en gång i tiden fick också inta sin plats här på ett av mina månbord som också fått flytta ut i hallen igen!

Denna hylla anas i översta bilden och sitter alltså rakt fram i trappan då man kommer från övervåningen. Snart får ni se helhetsbilden, citatet ska bara komma på plats först.

På lördag ska vi ha lite kalas för vår Maja som ju fyller 2 år på måndag. Vi kan inte fatta att tiden gått så fort. Vår lilla bäbis, ja nyss iallafall känns det som börjar bli stor!

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!!
Kram Heléne

tisdag 6 oktober 2009

Kök i höstskrud

Idag blir det lite bilder från vårt kök, Soffan har fått flytta in i köket och en ny soffa tronar i vardagsrummet, se det tidigare inlägget (för den nyfikne;))


Lite god mat levande ljus och blommor så blir allt så trevligt
med en gång...Ja och så lite mer bild på soffan...


Min skänk ändrar jag om på allt som oftast. Denna korg hittade jag i somras på Mormors hus butik, då i somras fick några Mårbacka pelargoner trona i den. Just nu huserar den oljor och vinäger i olika varianter.


För tillfället så viner det runt husknuten och regnet smattrar mot rutorna, då är det mysigt att kura i soffan inomhus och kika runt bland alla härliga bloggar tycker jag. Tack alla rara för vänliga kommentarer i förra inlägget, blir så glad för det och jag ska försöka hinna kika in till er också även om bloggtiden är knapp för tillfället.Idag har jag varit hemma med en liten förkyld Maja.

Önskar er alla en fortsatt bra vecka, på återseénde!

Kram Heléne