lördag 26 september 2009

Äppelskörd a´la Kivik

Kivik? Nej men våran trädgård idag...


Vårat Gravensteiner träd tronar stolt mot den blåa klara hösthimlen
Vi har även ett Lobo-träd och ett Whitley (hur stavas det?)


Lilla trädgårdsmäster jobbar flitigt på åh hej och hå...


Underbara kontraster...Men oj tar dem aldrig slut?...Nu ska bara plockas lite mera, flera ton typ ser det ut som...sedan ska här saftas och bakas i alla former...

Idag har vi njutit av den vackra höstdagen i vår trädgård. Äpplena börjar bli alltmer färdiga och det är hög tid att ta sig an dem nu.
Jag har även möblerat och flyttat runt saker i vårt hus, antar att det är den årliga" höstboan" som infunnit sig, hihi


Nu har jag kommit igång med trapp projektet också. Tack för alla fina tips ni gav mig. Jag har begrundat och tagit till mig av era ideér på ett eller annat vis. Mera bilder på resultatet kommer inom kort.


Nu sitter vi här och myser i stearinljusets sken och en skön värmande brasa sprakar i kakelugnen.
Önskar er alla en fortsatt fin helg, med eller utan äppelskörd...det finns ju annat att skörda i skog och mark så här års också.
Kram Heléne

måndag 21 september 2009

Miniatyrer i en idyll

Välkomna till den lilla sekelskiftesstaden på berget, här kan man leva sig tillbaka ett stycke i vår historia.

I söndags gjorde jag, svärmor och Maja med två av hennes kusiner en tur till Torekällberget i Södertälje. Solen strålade från en klarblå himmel och vi sken i kapp med den. Vad sägs om lite shoping i en idyll med krukmakeri, bageri presentaffärer, handelsbod mm precis som på mormors tid....


Ett underbart litet lusthus tronade i parken...
Välkommen med på en liten tur!

Denna lilla gård var en förminskning av en liten gård som finns i Turinge socken. Här skulle jag ha älskat att få leka som barn det var såå gulligt!!Lilla miniatyrladugården med både höns, kor och liten loge att hoppa i, det ni!!
Tänk att få tillbringa en eftermiddag eller två här...
Behöver jag säga att barnen som lekte där inne var smått lyriska:)

Förutom denna lilla söndagsutflykt hann vi även med lite loppis på lördagen i Sörmlandsidyll. Fattigstugan i Turinge fick även det besök av oss. Gjorde lite fynd på loppisen, bl a en liten hylla för miniatyrer 10 kr och en liten paradhängare för 40kr, tänkt till Majas rum, samt ett underbart blombord i Carl Larssonstil som jag letat efter läänge 400 kr så inget superfynd men jag har sett att dom brukar börja på 1000 kr annars och mer därtill. Lite oanvända kokböcker för framtida julklappar eller annat...
Önskar er alla en fortsatt fin höst och hoppas på flera sensommardagar som förra veckan bjudit på.
Bilder på fynden kommer inom kort för den nyfikne ...!!
Kram Heléne

söndag 13 september 2009

Bara en liten hälsning...

Ni som följt min blogg ett tag minns kanske att jag för cirkus ett år sedan (inte riktigt) målade om hallen och trapphuset, hade ju även en liten målare till hjälp som stod på huvudet i färgburken...hihi!


Så här ser det ut när man kommer ner för trappen, rakt fram

till vänster om spegeln så kliver man in i vårt kök
och till vänster kommer man ut i vårt yttre trapphus,
till höger vår inre hall. Så välkommen , kliv in!


Den släta träytan som är något välvd tycker jag skulle få ett litet citat...

Förslag, någon?

Jag håller på att klura ut vad jag ska sätt upp i trapphuset. Hade en idé om att sätta upp familjefotografier och ev. tavellister, liten hylla, krokar... och skriva ett citat på trappavsatsen precis innan man kommer ner för trappen.

Har någon en bra idé eller ett citat som skulle passa, jag skulle bli jätteglad för lite tips, har fastnat i detta projekt och behöver en push i rätt riktning! Så här ser det ut nu, trist och tomt...


Tiden räcker som bekant inte till, det vardagliga tränger på med praktiska bestyr som lämning och hämtning på förskolan, matlagning, inköp och så snurrar veckorna lika snabbt.

Hoppas ni alla haft en skön helg och må så gott inför kommande vecka, jag blir jätteglad om du lämnar en liten kommentar, det värmer i höstkylan ska ni veta


Kram Heléne

lördag 5 september 2009

Dopstolar och ett litet bord

I söndags var vi på dop.Det var en av mina närmaste kusiners båda pojkar som döptes. Jag ville gärna ge något lite personligt och bestämde mig för att måla varsin stol till gossarna. Sagt och gjort hittade stolar som jag tyckte skulle passa och ett lämpligt bord därtill.


MMIX är romersk skrift för 2009, tyckte det var snyggt med bokstäver enbart.


Det blev en liten figur med Elsa Beskows Tomtebobarna också hihi!


Namnet i framkant...

Jag kom på att bokstäverna från Jeanne´darc living som jag köpt hos Maria på Biskopsgården skulle komma väl till pass. Jag ville ha lite tuffare stil och inte alltför gulligt (som jag ju allt som oftast vill ha) Så här blev iallafall resultatet.Bordsskivan målade jag med griffelfärg. Nu är det bara att sätta igång och pyssla för de små, fast minstingen får nog vänta ytterligare ett år på att både kunna sitta där och att hantera en krita rätt.

Maten som serverades var gudomligt god och kom från Edsbacka krog bla. Dagen blev verkligen toppen på alla sätt och vis...
Tack snälla kusin för allt fint ni ordnat!


Själv har jag hunnit baka två äppelkakor idag, i förmiddags var vi på en supertrevlig brunch hos goda vänner. Nu på eftermiddagen kom mamma på besök så vi har hunnit avverka paj nummer två :) mmm... så gott!!

Nu ska jag ta mig an lite plommon som jag plockat. Jag ska nog lägga in lite plommon i konjak, vad tror ni om det?


Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!


kram Heléne