söndag 21 juni 2009

Skärgårdsliv i sommartid...

Sommar sommar sommar det är dans...

Lite blomster i en sliten gammal kanna kan det bli så mycket vackrare?


Sill och goda ostar charkuterier mmm va gott det ska bli...


Midsommarstången i ny skrud och vilstolar för den som vill vila på maten


Sötnosen på nya äventyr här liggs inte på latsidan heller


Ser ni spänsten i stegen? hihi det här var kul...



Sommarskärets skreva på ett hav i bleke


Båt som stävar in mot land...

Så var då Midsommarhelgen över för denna gången. Helgen har bjudit på en blandad kompott både vad gäller väder och vind och sillunch i det gröna. Vi hade sådan tur i skärgården att vi i år kunde sitta ute i solgasset och inta den traditionella sillunchen. Bordet var dukat med blomstervaser och fint porslin här ska inte sparas på krutet. Hoppas att ni gillar bilderna!

Nu kommer värmen i veckan, ut och njut av vår vackra sommar. Ha det allra bäst allesammans!!
Skärgårdskramar Heléne

lördag 13 juni 2009

Ljuvliga kaffestunder

Maja älskar att leka med sin nya servis. Hon fick ju en teservis från Oskar och Ellen som hon lekt otroligt mycket med. Nu har hon dessutom fått ett litet kaffe och latte set från IKEA i härliga pasteller och riktigt porslin. Gissa om hon är nöjd då det skramlar och slamrar om koppar och fat.



Varje morgon bjuds mamma och dockan de mest kulinariska kaffesorter och muffins av Maja. Jag njuter verkligen av dessa lekstunder lika mycket som min lilla dotter. Blir lite sentimental då jag tänker på att denna mammatid inte kommer igen, vad gör väl det då om inte inläggen på bloggen duggar tätt eller jag får tid att måla och fixa så som jag tänkt.



...men ändå är det så lätt att känna en viss prestationsångest då och då, speciellt när jag ser alla kreativa duktiga bloggare som verkar ha hur mycket energi och tid som helst, då funderar jag på om det är värt det. Jag vill ju att det ska vara en inspiration och glädjekälla med bloggandet och många av er inspirerar verkligen,Tack!




Majas lilla bebis som hon nattar och matar och sjunger för hon är bara för go vår lilla Maja.

Det viktigaste för mig är ändå min familj och vår helt underbara lilla dotter, hon är det bästa vi har. Tack för fina kommentarer i förra inlägget på Mors dag. Här regnar det idag med och tid i trädgården får vänta. Kanske jag ska ta tag i mitt garderobsprojekt som väntat länge nu, hur kan garderoben vara proppfull när jag inget har att ta på...:) ?


Önskar er alla en bra vecka, var rädda om er och varandra!

kram Heléne