söndag 31 maj 2009

Grattis på Morsdag

Ville bara önska alla duktiga, omtänksamma och härliga mammor en riktigt skön Morsdag. Tror att vi har vackert väder i hela landet, här är rena rama högsommarvärmen och allt blommar nu så helt fantastiskt och alldeles för fort eller är det jag som bara tycker det?

Minns inte att vallmon blommar i maj...men jag kan ha fel, hur som helst här delar jag med mig av en del underbart som blommar nu i min trädgård. Tyvärr så kan jag inte sända dofterna och fågelkvittret det får ni bara tänka er;)





En sista stolt tulpan i fonden i bakgrunden min Brudspirea i full blom



I rabatten har Jättevallmon slagit ut sina första blommor



Och så lite mer av min Brudspirea. Mer bilder från trädgården får det bli i veckan.Ha en fortsatt fin Morsdag och njut av allt vackert i vår natur. Jag sitter och bloggar här just nu

Kram Heléne

torsdag 28 maj 2009

Vårrensning

Idag har jag rensat och skurat ur mitt linneförråd. Linneförrådet är beläget på ovanvåningen i anslutning till vår tvättstuga. Tidigare bestod vårt hus (byggt 1923) av två lägenhter. Nu är alltså detta kök tvättstuga och det är superpraktiskt då alla sovrum och klädförvaringar finns här uppe. Det som jag nu förvarar vårt linne och badlakan i är ett gammalt skafferi med pärlspont på väggarna och orginalhyllor, vint och dant fast jag älskar det utrymmet!!

Tyvärr har här regnat hela dagen och det betyder, inga bilder från detta utrymme idag, så ni får se lite bilder från vårt hus och resterande inköp från min inspirationsresa till Dalarna. Men mestadels från mitt kök.



På min kökshylla, inget nytt under solen hihi
men visst ser det gott ut med kaffebönorna i en glasburk



Denna fågelbur fick följa med hem från Dalarna, gillar den så fulfin liksom;)



Citrus naturell och ljuvligt god Lemon curd till kvällsteéts kex, mums




Korgen är från House doctor och inköpt vid Mormors hus, då jag köpte den hade jag tänkt mig Mårbacka pelargoner i den...nu hamnade lite olivoljor och vinäger flaskor däri istället, fast jag är rätt ombytlig av mig...

Etiketten i blomkrukan
www.skarpkalligrafi.se Inköpt hos Maria på Biskoppsgården, den är en del av en ask poesi träd, jättevackra texter tycker jag.

Ja det blev inte så sammanhängande i dagens inlägg men bilderna kanske kan inspirera något.

Trevlig helg på er alla och jag hoppas verkligen att det har regnat färdigt för denna gången!

Kram Heléne

söndag 24 maj 2009

Smått och gott på olika vis...


Helgen har varit jättemysig och händelserik Vi har haft min lillasyster med familj från Karlskrona på besök hela helgen. Då systers familj består utav två tonåringar så har det blivit en hel del shoping förstås. Lördagen flanerade vi nere på stan och tog del av vårens studentbaler ...nåja tittandes och fotograferandes iallafall hihi. Kvällen bjöd på ett ljuvligt vackert försommarväder och avslutades med lite förfriskningar på en av stans alla uteservingar, stämningen var på topp minst sagt!!



Denna förfriskning var dock hemmavid hihi marängbottnar med färska jordgubbar och vispgrädde, behöver jag säga att det var mums?



Vackra blomplanteringar längs Fyrisån



Fyrisåns spegelblanka vatten i solnedgång





Hägg och Kastanjer kantandes strandpromenaden



Och så lite mera förfriskningar hm imorgon blir det dags för lite kaloriräkning igen oj oj...förstår inte vad vi gillar sötsaker i vår släkt



Önskar er alla en trevlig vecka och på söndag är det Mors dag firande;) mera festligheter med andra ord, tills dess ska jag dra i med svångremmen och sikta på beach 2009 kanske något kilo bort möjligen, vi får väl se som sagt.

Kram på er alla godingar!

måndag 18 maj 2009

Lite smått och gott från min inspirationsresa...

Orangeriet vid Mormors hus. Det är så himla läckert!!!



Olivträd inne i orangeriet



Vackra Mårbacka pelargoner



Ljuvliga kuddar och qviltar



Lovade ju att visa er lite mer bilder från bla Mormors hus och vad jag inhandlade under min Dalaresa. Här kommer lite interiörbilder från orangeriet i Mormors hus. Vi satt och fikade utomhus mot sjösidan behöver jag säga att det var helt perfekt efter shopingronden inne hos Mormors hihi!!!

En riktigt skön helg till er alla!!
Kram Heléne

Den blomstertid nu kommer...

Just nu blommar allt i min trädgård samtidigt, tre äppelträd, syrenerena, tulpaner, påskliljor, fast dom börjar vissna maskrosor, brännässlor, jisses så mycket ogräs som spirar också och allt sånt som man inte vill ska växa där hihi.




Inomhus vill jag ta in en del av allt vackert och njuta av dofterna en regnig dag som denna. Lite äppelblomster i ett tårtfat med vatten tycker jag blir vackert!



Syrenkvistar i olika glasvaser, kan aldrig bli för mycket!
Sist men inte minst massor av Mårbacka pelargoner, denna köpte jag igår hos Maria på Biskopsgården, en Mary vit förstås.

Visst är det vackert nu i vår natur? Tänk om man kunde stoppa tiden ett tag så att allt inte blommar över så fort!!

Önskar er alla en skön vecka och njut av allt vackert i vår natur nu!!!

Kram Heléne

onsdag 13 maj 2009

Linneadagen

Idag har vi firat Maja på Linneadagen. Dessutom så har ju vi varit i Dalarna, borta från pappa J i snart en vecka så vi lyxade lite extra med grillade lammkotletter och hasselbackspotatis med kantarellsås. Till efterrätt blev det färska jordgubbar med god vaniljglass. Behöver jag säga att Majan vår njööt!! hon vet att uppskatta livets goda den damen trots sina ringa 1 1/2 år...ja vi också förstås som gärna sätter lite guldkant på livet så snart tillfälle ges.



Hon fick desutom en radiostyrd bil av sin far, jojo undrar just vem som ska leka med den hihi fast Maja äälskar verkligen också bilar, det intresset är inte från mig iallafall;)



Imorgon ska Maja och jag prova hennes nya lilla röda skottkärra, ja vad trodde ni ? Självklart räcker det inte bara med en sak om man kan få två hihi hennes far är bara sådan, alldeles underbar faktiskt. Hon ska få köra lite ogräs och annat spännande som hennes mamma dragit upp idag...



Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka

Kram Heléne

måndag 11 maj 2009

Glada överraskningar...

Helgen blev ännu mer givande än vad jag vågat hoppats på. Det hade nämligen öppnats en ny butik i Ludvika belägen på Gammelgården. Den drivs av visade det sig två jättetrevliga tjejer, Sofie och Sofie. Här kan ni läsa ett reportage om dem ur lokaltidningen. http://www.dt.se/nyheter/ludvika/article427008.ece



Vy över ena rummet, en välkomnande vänlig atmosfär mötte oss



vackra fönsterluckor i trä



Ser ni handfatet i koppar nedsänkt i marmorskivan på den stora härliga kommoden.



Ett så här stort bakbord har då jag aldrig sett förut, hur läckert som helst!





Den söta lilla barnsängen hade blivit såld



Ett sådant här härligt kopparbadkar skulle jag vilja ha i mitt lilla badrum!!

Jag köpte ett jättefint väggor
d så nu ska jag sätta igång att måla murstocken först i mitt kök, där ska nämligen väggordet få pryda sin plats, återkommer med bild senare. Hittade också gammeldags klädnypor till Majas månadsbilder, hurra jag som letat så efter sådana.

Jag önkar er ett Stort LYCKA TILL ni har verkligen en jättefin butik och jag gläds med er.
På återseénde i sommar tjejer!!
För er som har vägarna förbi i sommar ta en titt in i deras ljuvliga butik

I nästa inlägg ska ni få se vad jag köpte hos Mormors hus och lite annat smått och gott förstås;)
Ha en riktigt bra vecka allesammans

Kram Heléne

fredag 8 maj 2009

Inspirationshelg

Tittar in en snabbis för att önska er alla en riktigt härlig helg!



Nu ska vi strax bege oss till Mormors hus för att botanisera bland hennes vårkollektion det ska bli jättekul då jag inte varit där sedan i december förra året.



Imorgon blir det lite loppisar och träff med systrar och familjer här i Dalarna. Ni får hålla till godo med lite bilder från min hylla i hallen så länge.


Den fina zinklådan i mitten är en present från snälla svärmor till mig.

Förhoppningsvis återkommer jag i nästa vecka med lite nya bilder från Mormors hus, för er som inte vet vad det är så kan ni se tidigare inlägg om henne och hennes butik på min blogg. Förhoppningsvis blir det ett och annat loppisfynd också.

Kram Heléne

onsdag 6 maj 2009

Lite piffning av vår wc

Vår gästtoalett på nedre plan har sett sina bättre dagar tills vi vet hur vi vill ha den så får det bli lite piffning så länge av det utrymmet.

Toaletten är inte särskilt stor och består av ett litet duschutrymme som vi knappast använder alls. Tack vare att vi har ett normalstort men frostat fönster här inne så är utrymmet ändå väldigt ljust och luftigt som helhet.

Nu blev det lite härlig sommarkänsla här inne. Bordet i trä förde in en lite mjukare känsla. Helst skulle jag vilja sätta upp pärlspont här inne, får bara övertyga min andra hälft först om att det är så vi vill ha det hihi...



lite olika förvaringskorgar till skrymmande saker, roskorgen är fylld med blöjor, så slipper man fula blöjpaket;)



Tills skärgårdslivet börjar får ljusstaken och tvålförvaringen pryda vår toalett här hemma. Majas favorit är den lilla muggen, gissa vad hon gör med den...



Majas lilla sommarkit pryder sin plats, nu med spetsmammeluckerna också



Mitt lilla bord som jag fyndade på loppis får agera kommod, funderar på att såga ur en fasning i mitten i bakkant för att den ska passa bättre. Med lite tassar under benen så skulle den också kunna bli lite högre så att det skulle upplevas som om handfatet vilade på bordet. Jag vill prova först att det funkar bara innan jag går lös på bordet. Understa hyllan den vita zinkboxen med kors innehåller vårt lilla husapotek, boxen fyndad på Claes Ohlsson