tisdag 28 april 2009

Genom Sörmlandsidyll på vår loppisresa...

Hej på er allesammans!

Hoppas att solen har lyst på er alla denna underbara vårhelg!!

Själv har jag tillbringat helgen i Sörmland hos svärföräldrarna. Svärmor och jag har farit runt på de idylliska vägarna i dagarna två. Naturen är verkligen helt underbar och vädret var ju på topp så det kunde ju inte bli så mycket bättre....Nu ska ni få frossa i mycket bilder!!!

En av butikerna vi besökte var Petras torp beläget strax utanför Enhörna. Butiken bestod av ett gammalt klassiskt torp, rött med vita knutar och en underbar tomt med ett litet växthus uppå. I närheten gick hästarna i hagen och fågelkvittret var som ljuvaste musik...



Lampkjol från Miljögården i samma tyg som mina gardiner som jag köpte tidigare i år.



Här ser ni den fina väskan också den från Miljögården

Förutom dessa föremål så blev det en zinkhink med skopa till tvätttmedlet. Dessutom hittade jag matchande lampskärmar till mina gardiner från Miljögården, betydligt billigare än de jag tidigare stött på. Petras motto är att ligga lite lägre än andra i pris, speciellt som man får ta sig en liten bit dit också. Har ni vägarna förbi så är det definitivt värt ett besök. Hon har öppet fredagar och lördagar.


Här är lite ljuvliga koppar som jag fyndat på loppis, till sommarens kaffekalas i syrenbersån, hihi låter som värsta tantbestyren fast man är väl tyvärr tant nu...








Nu blev jag ju tvungen att göra om lite på min kökshylla också, hihi

Fyndade också lite kläder till Maja på en barnbasar samt en del leksaker, snacka om Vintage va?



Till denna ljuvliga top hörde också ett par spetsprydda mammelucker, blev dock inte med på bild dena gång. Inhandlade också lite andra klänningar på basaren för några ynka tior.



Och så blev det en annan klänning , dock inte på barnbasaren ...

Snälla svärmor har också varit i farten och köpt dessa ljuvliga emaljföremål som ska få pryda sin plats ute i skärgården i sommar, får väl återkomma med bild då så ni får se hur det blev;)




Den söta lilla tavlan har Maja fått av min goda vän Helena, hon målar och tecknar helt otroligt.

Önskar er alla som tittar in här hos mig en riktigt fin vecka och en skön Valborgsmässohelg. Värmen verkar hålla i sig,
Oii!!

Varmaste vårkramen Heléne

fredag 17 april 2009

"Hattaskyra"

För några veckor sedan var det invigning av nya IKEA här i Uppsala. Hittade då dessa raringar som vid närmare titt liknar läderimitation. Kunde förstås inte motstå dem. Vet inte vad det är frågan om men har fått dille på runda hattaskar...hm...



...ja det är säkert inget allvarligt hihi!!


Men visst är dom väl fina? tänker nästan på en bröllopstårta (dom säljs i set om tre)

Vill passa på att önska er alla en riktigt underbar helg!!

Kram Heléne

torsdag 16 april 2009

Min egen lilla trädgårdsmästare...

Lite vatten hälls...oj oj åt fel håll blev det visst...



Jag har fått en egen liten trädgårdsskötare i form av Maja. Hon älskar att få vara med och påta i trädgården och speciellt spännande är ju förstås kranen, där hämtas mycket vatten må ni tro. Här har hon hittat en form som hör till en oljelampa, snacka om att man tager vad man haver...


Hoppas ni haft en riktigt skön påskhelg allesammans, vi for till släktingarna i Dalarna och firade påsk.


I helgen blir vi hemma och förhoppningsvis hinner jag plantera lite i landet och vi fixa i trädgården litegrann.

Önskar er alla en riktigt skön helg i vårens tecken, idag är här riktigt kallt, blev visst lite bortskämda med värmen tror jag.:)

Kram Heléne

torsdag 9 april 2009

Glad påsk

Här är lite ägg som jag pysslat till häromdagen, jag letade fram lite gamla ägg på vinden sådana med kycklingar och sånt ni vet. Det blev lite olika varianter och storlekar



Små rosenknoppar fick dekorera detta stora ägg (syns dock inte på bilden hur stort det är)



En annan variant



Lite pärlor, rosenknoppar och silkespapper...



Alla äggen tillsammans, nu syns storleksskillnaden iallafall :)

Vi ska träffa släkten, delar av den iallafall vi blir ca 14 stycken på påskafton. Det brukar bli mycket god mat och skratt då vi ses allesammans, det ska bli jättekul!


Dessa ägg ska fyllas med allehanda mumsigheter. Mycket choklad ska det vara i dom tycker jag.


En riktigt GLAD PÅSK till er alla som tittar in här hos mig. Hoppas solen också tittar fram lite så att vi kan få njuta av våren som definitivt har kommit på allvar, åtminstone här hos oss.


Kram Heléne

måndag 6 april 2009

Vårtecken i min trädgård

Hej allesammans!

Hoppas er helg har varit riktigt behaglig. Här i Uppsala har solen lyst från en klarblå himmel i flera dagar nu. I lördags var jag och mamma och lyssnade på nationskörerna i universitetsaulan. Det var så himla härligt att bara flanera i det underbara vädret. Överallt på uteserveringarna satt folk och åt och drack och bara njöt i det varma vårvädret.

H
är kommer lite bilder från min trädgård. Visst är det härligt när allt börjar spira så så smått:)



Scilla på väg upp ur jorden..

Rabarbern likaså...

Tulpaner på god väg redan


Gumman tö har besegrat kung Bore.Här är det bara en liten gnutta snö kvar i ena hörnet av min trädgård.

Bilderna tog jag i torsdags, i helgen var all snön borta, välkommen gumman vår!!

Ha en riktigt bra start på den nya veckan, gumman vår är på intåg i vårt land!!
Kram Heléne

torsdag 2 april 2009

Pyssel i trädgården

Idag har jag och Maja pysslat för fullt i trädgården. Solen lyste med sin frånvaro på morgonen men när jag kom ut från blomsteraffären började det spricka upp rejält.

Med mig i trädgårdsbestyren hade jag förstås min lilla hjälpreda, som för dagen förärats med både sopborste och räfsa på skaft, men det var då helt ointressant... istället försökte den lilla madamen komma på hur hon skulle ta sig ut genom grinden... ni förstår... bilarna (brumljud) är väldigt intressanta för tillfället och hon la huvudet på sned och sa oj flera ggr då de svischade förbi.

Men lite plantering hann jag med förstås.




Jag var effektiv på eftermiddagen också, då for jag fram med fönsterskrapan på teleskopskaft och tvättade hälften av alla fönster i bottenplanet. Maja ja... jodå hon hittade hinken med fönstervatten och hade vattenlek för fullt, men vad gör väl det, både mor och dotter var nöjda och njöt av vårsolen i fulla drag.


På måndag hänger jag på trenden på spaning efter vårtecken som en del bloggare är med i, då ska ni få se lite från mina nyrensade rabatter, det börjar spira rejält vill jag lova...
Jag vet ej var jag fick all denna kraft ifrån, solenergi kanske... hihi, nu kan jag ju bara lata mig i helgen..


Önskar er den bästa av vårhelg och njut av ljuset och livet!

Kram Heléne

onsdag 1 april 2009

Skimrande morgonljus


Tack för era snälla och gulliga kommentarer om mitt kök. Insåg att det ju inte var mycket ni fick se och hoppas att det gav mersmak att få se lite fler vinklar från köket. När Maja blir lite större så ska vi investera i ett nytt kök. I vår förra bostad så satte vi in ett Kvänumkök och det blev såå fint. Det var också en 20-tals bostadsrätt och det såg ut som om det köket alltid suttit där. Detta kök hade tidigare ägare satt in och det faller oss väl inte helt i smak men allt har har sin tid och tillsvidare får vi göra det bästa av det som är.



Lite avokados i en glaskupa och färska örter



Påskliljan får vara med även i år trots eller tack vare den glada gula färgen



Kakformar, glasfat samt lite burkar från IKEA med pasta, kaffebönor mm



Hela bänken med matplatsen till vänster



Här skymtar ni min gamla skänk som jag visade i förra inlägget.


I morse var det ljuvligt att komma ner till frukost, köket fullkomligt badade i ett skimrande och flödande soljus hur härligt som helst.

Så var det då helg i gen, Själv hoppas jag kunna plantera lite fina växter vid entrén. Skäms att säga det men julkälken som stått som pynt sedan i julas fick skamset försvinna ner i källaren idag. Jorden är urskakad ur krukorna (läs urhälld snarare) och vissna ljungplantor fick inta ett nytt läge i komposten, så har jag det i min trädgård kära vänner hihi!!

Önskar er alla en riktigt härlig helg, hoppas att våren har kommit för att stanna. På måndag ska jag visa lite vårtecken härifrån Uppsala.