lördag 28 mars 2009

Hemmets hjärta...

Lovade ju att visa lite bilder från mitt kök i förra veckan. Köket är nog den plats som vi och våra gäster vistas mest i. Antar att det inbjuder till umgänge med ett så stort kök, vårt är på ca 30 kvm. och det var köket som vi förälskade oss mest i då vi köpte vårt hus nu för snart sju år sedan, oj vad tiden går




Översta bilden är min skänk, den hittade jag på vinden och den är ursprungligen ena delen av ett serveringsskåp som tillhört huset. Soffan är jag hopplöst förälskad i, den är alldeles lagom stor och inbjuder till att slå sig ner med ett magasin eller kokbok. Matplatsen är nu flyttad till ena hörnet av rummet. Utgång till trädgården strax till höger om matplatsen.

Därför finns väl behovet att då och då göra en liten ommöblering för att få in lite ny kraft och energi i rummet. Det gör ju också att det blir lite roligare att städa:)Numer höjer maken inte ens lite på ögonbrynet då han kommer hem, han har blivit så van vid mina omflyttningar helt enkelt. Det är bara när jag i min iver att få något klart emellanåt spikar upp saker på ett oroväckande sätt som han vill ha ett ord med i leken, hihi!!
Har förstått iochmed bloggandet att jag inte är ensam om denna iver att få saker färdiga

Nu ska jag åka ut en sväng till Maria på Biskopsgården, hoppas kunna köpa nya numret av Jeanne´darc living magasinet. Dessutom har hon fått in lite nya fina qviltar i olika mönster och pasteller. Jag längtar, ska bli så kul att komma ut dit igen.

Önskar er alla en fortsatt trevlig helg, kram Heléne


onsdag 25 mars 2009

Välkommen var gäst...


Idag har jag gjort iordning en liten sovalkov på övervåningen. Det blev rätt mysigt faktiskt.


En dagbild på sängen


Nu på kvällen ser det ut så här



Dockan ni ser är en skräckdocka, vet ej varför den kallas så, möjligen för att den har tre olika ansiktsuttryck på huvudet, ett ledset ett skrattande ett sovandes ansikte



Sängen från en annan vinkel med nya gardiner i fönstret



Närbild på dörren, kanske kommer jag att måla om den såsmåningom, vi får se. Nu ska lite hyllor upp på väggen och ett draperi så man kan dra för i dörröppningen ut mot hallen.

När vi började göra iordning Majas rum försvann gästrummet i samma ögonblick. Ville ändå ha en liten hörna för gäster som kommer och gjorde därför iordning detta krypin i vår hall på övervåningen. Imorgon kommer armor (farmor) Maja säger så. Allt är iordnigställt och nya väldoftande lakan är ibäddat. Välkommen armor hälsar Maja...hihi

fredag 20 mars 2009

Bloggstund

Min lilla kökssoffa har fåt en ny placering hihi, ni ska få se helhetsbilder en annan dag.



Lunchen är över och Maja sover så fridfullt utomhus i solen i sin vagn. Jag har satt mig bekvämt tillrätta i kökssoffan för en stund bara för mig själv. En kopp kaffe en biscotti och en ljuvligt god chokladbit som Anna skickade tillsammans med klänningen, tack snälla Anna!



Jag har beställt en klänning från Anna, Lilla Skatan
http://lillaskatan.blogspot.com/, den kom på posten igår. Maja blev så glad och fin i den nya klänningen. Titta gärna in på Annas blogg, hon syr upp fler klänningar för den som är intresserad.



Här ser ni en liten skymt av klänningen i ett ljuvligt somrigt tyg.

Nu ska jag iväg och handla lite inför helgen. I kväll blir det Lets dance i tv soffan
Önskar er alla en trevlig kväll och helg!

Kram Heléne

torsdag 19 mars 2009

Tillbaka på 1920-talet...

Tropiska fåglar och bladslingor i en skön mix




Här händer det grejer må ni tro. Har haft mamma här på besök i några dagar för att hjälpa mig med Maja. Själv har jag påbörjat projekt vardagsrummet, oj oj vad har jag gett mig in på. Började att dra loss tapeter som satt lite löst...ja Maja hade börjat förstås med det lite innan hm...



Gissa om hon blev förvånad då hon fick se sin mamma dinglandes i en stege slitandes tapetvåder jo det är sant det visade sig nämligen att det var rätt kasst underarbete så nu befinner jag mig nere på 1920-tals nivå och orginal. Måste ändå säga att tapeten nog har varit väldigt fin och harmonierat huset rätt bra en gång i tiden. Den föreställer tropiska fåglar och bladrankor se själva vilken lyster.


Jag kan förstås inte låta bli att fundera på hur det sett ut här en gång i tiden. Visst är det spännande med gamla hus. Nu ska jag iväg till färgaffären och möjligen få lite tips om hur jag ska fortsätta. Vitfärgen eller äggskalstonen är inhandlad sedan länge, fast jag kommer nog inte så lindrigt undan denna gång här måste nog till någon slags renoveringstapet, puh...varför har jag gett mig in i det här. Snälla någon har ni några bra tips på hur jag ska gå till väga? Tas tacksamt emot ska ni veta.

Får nog anlita en kiropraktor efter detta har sådan värk i nacke och skulderblad, ajaj nu är det synd om mig faktiskt, kanske borde leta upp några hantverkare som inte gör annat än detta eller...

Så nu vet ni hur jag ska tillbringa helgen.

Önskar er alla en trevlig helg

Kram Heléne

tisdag 17 mars 2009

Ettårsjubileum och vinst!

Idag är det precis ett år sedan mitt första inlägg på bloggen. Året har verkligen gått fort och innan hade jag överhuvudtaget ingen aning om vad en blogg innebar ens. Tack alla ni som besöker och har besökt min blogg under det gångna året. Hur firar man en blogg? Jag har under våren haft lite utlottningar här på min blogg för er läsare och hoppas att det har varit ett roligt inslag för er med. Majas Prinsesstårta (1årstårta) får vara med även idag för att fira Sirligt, fast som ni förstår är den ju redan uppäten. hihi.



Vinnare ja. Tack för alla kommentarer, hoppas ni inte skrämdes av min lilla idé om att motivera varför just du ska vinna Det har verkligen inte varit lätt ska ni veta att välja ut en vinnare, sänder symboliskt vinsten till er alla. Jag fastnade dock för Irénes tanke om att ljusstaken skulle få vara föremål i ett större sammanhang som angår oss alla, jordens varande och vårt ansvar för den nu och i framtiden. Läs gärna hennes motivering. Grattis du blir vinnare denna gång! Maila mig din adress så skickar jag sakerna till dig.


Varm kram till er alla :) Heléne

söndag 15 mars 2009

Tekniska finesser

Har fått lite frågor angående lite tekniska finesser på min blogg. Nytt för igår är rutan som hjälper dig att på ett smidigt sätt länka till mina tävlingar.





Klicka bara på rutan under min tävlingsbild så får du upp en special mall som du fyller i och vips så har du förhoppningsvis en bild på din dator. Får väl erkänna att jag inte är så duktig på att göra dessa finesser själv utan min käre make J har varit i farten. Någon snickare är han dock inte men när det kommer till datorer så har jag min egen lilla expert;) Måste ju få skryta lite bara hihi.

Angående bakgården så kan man kommentera på ett ställe där också. Under länken mitt sovrum. För er som inte känner till bakgården så finns det en flik högst upp på min sida. Klicka på den så kommer du in på min bakgård, det är där saker samlas på hög i väntan på att få ett nytt liv i form av lite färg eller annat...

Vore kul att få lite synpunkter på tävlingslänken, funkar den överhuvudtaget? Roligt att få höra era synpunkter bara.

Så nu är det ännu lättare att vara med i min tävling, bara ett enkelt klick så har du länkat;) Imorgon är ettårsdagen av min blogg och då också dragningen av en vinnare.

fredag 13 mars 2009

Trevlig helg

Lite mumsig äppelkaka med vanljsås till fredagsfikat är aldrig fel. Låt er väl smakas!

'
Brödfatet köpte jag till vårt bröllop i somras. Det är virkat och stärkt på något vis.



En härligt krispig bukett tulpaner känns alltid rätt.

Här har snön vräkt ner under veckan och det känns som om man befinner sig i en igloo. Vart tog våren vägen, det är ju ändå i mitten på mars?

För er som missat min pågående tävling, lägg en kommentar nu dragning 16/3 Jag hoppas verkligen inte att jag skrämde bort er. Det var mest kul att göra tävlingen lite annorlunda och få alla att tänka till lite extra:)

Önskar er alla en skön helg, med eller utan snö

Kram Heléne

onsdag 11 mars 2009

Månbord i förändring

Inne i vårt vardagsrum har vi två månbord, jag gillar dom verkligen jättemycket och tycker att dom är så dekorativa. Tror nog att dom flyttats runt i både kök, sovrum och vardagsrum och för tillfället har dom båda sin plats i vardagsrummet.

Lite stämningsbilder från häromkvällen bara...




Dom fyndade jag för många år sedan på en loppis nära Nyköping, vi brukar nämligen hålla till där rätt ofta under sommaren på vårt eget smultronställe i skärgården.

Önskar er alla en bra dag, nu är vi snart i mitten av mars månad :)

Det ljusnar mer för varje dag, hurra!!!

söndag 8 mars 2009

Ettårsjubileum med vinstchans!!

Så fort tiden går nu närmar vi oss datumet för min ettårsdag på bloggen dvs 16/3 Tänkte lotta ut följande saker som ni ser på bilden...



En liten gammaldags kammarljusstake samt en tändsticksask med söt vintagebild från Love your home. Det lilla hjärtat kommer från Biskopsgården och är tillverkat av Marias dotter.

För att delta så lämnar du en kommentar på detta inlägg senast 16/3. Motivera varför just du är en lämplig vinnare av dessa saker. Jag väljer ut den motivering jag gillar mest :)

L
änka med bilden på din blogg.
Självklart får du som ingen egen blogg har också vara med.

Önskar er alla en fin vecka
Kram, Heléne

fredag 6 mars 2009

Små bord och Majas hörna

Jag har alltid varit svag för Små bord i alla varianter, antagligen för att de är så lättplacerade och tacksamma att förändra då andan faller på och det gör den ju allt som oftast hos mig...hihi



I en del av vårt kök har jag gjort iordning ett litet kryp in hörn för Maja. Små barn gillar ju att kunna dra sig undan lite grann emellanåt. Det lilla bordet är ett loppisfynd som jag gjorde för några veckor sedan. Nu har den nedre hyllan fått bli en liten bokhylla för Majas böcker. Ganska ofta så går hon och sätter sig på sin lilla röda stol och bläddrar läänge i böckerna...


Här är den lilla favoritstolen




Det är då hennes mamma, jag alltså passar på att blogga lite. I andra änden av köket har jag min lilla pyssel och bloggplats vid det här bordet. Bordet har jag förresten målat en gång på en dekorationskurs för Maria.
Numera driver Maria en jättevacker butik på landet , Biskopsgården .


Vill du göra en utflykt till hennes butik i helgen så kan jag varmt rekommendera det, du blir nog inte besviken. Se länk till henne bland mina bloggar om du vill kika in på hennes fina blogg.


Önskar er alla som tittar in här en skön helg!

onsdag 4 mars 2009

Rost och gamla spetsar

Min nya växt och rostiga krona fann jag på Plantagen utav alla ställen, helt ok tycker jag och för det ringa priset 149 kr fick den följa med hem till mig.



Idag har jag städat och skurat hela nedervåningen i vårt hus, det är såå ljuvligt när det doftar av såpaskurade golv och känns så friskt och härligt. Så här års brukar blommorna här hemma vara ganska trista efter en lång och mörk vinter. När allt var så härligt nyskurat så var jag ju bara tvungen att åka och inhandla lite nya växter.


Närbild på den ljuvliiga spetsen

Den ljuvliga spetsduken är över 100 år och gifte sig rätt bra med rostiga kronan och plättar i luften.
Det blev inga Mårbacka dock, dom såg så trista och gängliga ut, ska åka förbi Ulriksdalsslotts trädgård där brukar en kollega till mig köpa jättefina exemplar av Mårbacka, kraftiga och härliga. Här kommer lite bilder på blommorna.


Det blev väldigt vårlikt


En söt liten minipelargon till vänster

Nu njuter jag av doften av nysåpat golv och härliga friska blomster.
Kraam Heléne

söndag 1 mars 2009

En vinnare är dragen...!!!

Hej du goa vän som nu läser detta. Hoppas din helg varit riktigt bra!

Själv har jag och min familj haft besök av Majas farmor och farfar. Som vanligt har vi haft några trevliga dagar med lite småutflykter runt om. Idag blev det en härlig promenad i vårsolen, underbart klarblå himmel och strålande sol gav hopp om en annalkande vår, härligt!!



Nu till det viktiga.... en vinnare är dragen och... det blev jag!!! jippie, hurra så glad jag blev!!!

Förstår om ni nu blir förvånade och läser kommentaren om och om igen, precis som jag gjorde.

Så dum kände jag mig nämligen i morse då jag läste mailet i min mailbox: "Grattis du vann tävlingen," !!!...innan jag förstod vad det var jag läste så hann tankarna fara än hit och dit...

Jag hade nämligen deltagit i utlottning av den vackra ljulyktan från Ellis corner (som ni ser i min högerspalt) på bloggen Johanna Vintage och vinnaren det blev jag!!! Så nu får ni ursäkta lite, jag bara måste få berätta detta. Att jag svävat som på moln idag kan nog alla i min närhet intyga, hihi

Tack snälla Johanna för en fin tävling och vinst. Antar att de flesta känner till Johanna annars bör ni kika in på hennes fina inspirerande blogg.


Jag ska självklart presentera en vinnare i min tävling också. Denna gång verkade inte så många hittat till tävlingen, vilket ju iochförsig ökar vinstchansen för er övriga :), tack för ert deltagande och alla vänliga kommentarer.
Men som i alla lotterier så är det ju bara en vinnare. Denna gång tog jag hjälp av min kära man J. Han fick helt enkelt säga en siffra mellan 1-23 ... Han sa nr 8.

Och vinnaren är...(hör ni ekot :) hihi)



Grattis säger jag till en person som, förutom att hon har tur i tävlingen, även har en helt bedårande och för mig också inspirerande blogg... nämligen Ingela med bloggen Inspiration i vitt.

Maila mig din adress så skickar jag asken till dig. Hoppas vinsten bara är en av många bra händelser i ditt liv just nu!


Oavsett om du var med i tävlingen eller inte hoppas jag vi ses (läses) i veckan och nu börjar det dra ihop sig för min nästa tävling... för den 16 mars firar fru Sirlig ett år på bloggen och då firar jag med att lotta ut en fin vinst igen!

Kram på er och var rädda om varandra.
Heléne
Ps. Strax passerar jag 10 000 besökare... är det du som blir den 10 000:e så skriv gärna en kommentar. : ) Ds.