onsdag 25 februari 2009

Lite socker i botten...

I fredags så hade jag en lite städ och fixardag. Som oftast då jag städar måste jag bara få ändra om lite så det blev lite nytt arrangemang på min kökshylla.



Majas lilla bakförkläde och lite kakmått.



Thyra Holms lilla bakbok, den heter "Ett tjog recept av Thyra Holm", antagligen den tidens "Leila".. hi hi.



Lite sockerkaksformar och små kakmått med värmeljus i förgrunden.



Det var dock inte bara jag som inspirerades till att baka, här hemma har jag en liten hjälpreda som också vill vara med på ett hörn. Här penslar hon formen med smör, säkert tio minuters koncentration, gissa om hon var lycklig...

Vi bakade en Kardemummakaka på recept från Bagarstugan (Lisbeth) i Falun. Tydligen har bloggarinnan drivit ett café i Falun tills ganska nyligen, synd dit hann jag aldrig. Nu är hon så generös att hon delar med sig av lite recept till oss andra. Via en av mina favoritbloggar, Guldkant på livet, så hittade jag en länk till henne, där fanns många smarriga recept vill jag lova. Receptet på Kardemummakaka har dock blivit en liten favorit för tillfället och serveras med blåbär, hallon och vispgrädde, mums!!

Titta gärna in på Bagarstugan ni med om ni behöver lite tips, mycket för den glutenintolerante fanns det också.

Ha det bäst!
Kramar, Heléne

tisdag 24 februari 2009

Något gott till kaffet!

Hej alla vänner hur har ni det i vårt vinterland?



Under helgen som var har vi fått över en decimeter snö här i Uppland. Idag skiner dock solen så där alldeles underbart skönt och vårlikt. Alldeles nyss hörde jag också ljuvligt takdropp, är det ändå våren som är på intåg tro? Hoppas det och när vi nästa vecka går in i mars månad så känns det ändå ett steg närmare tycker jag.

Nu ska jag ta mig ut på en promenad med lilla Maja i vårsolens glans och när vi kommer hem väntar oss smaskiga semlor, mums!

Du har väl inte missat min pågående tävling här nedanför?

Önskar er alla en skön dag och du glömmer väl inte semlan va:)?


Kram Heléne

söndag 22 februari 2009

Ännu en ask lottas ut...

Så var det då dags igen...



Som jag sagt kommer jag fortsätta firandet med fler utlottningar på min blogg ända fram tills ettårsdagen 16/3 vill du vara med i min utlottning så varsågod och ta chansen...


Utlottningen sponsras helt och hållet av mig själv, med ett undantag och det är denna fina ask. Min vän Maria på Biskopsgården var så snäll och skickade med mig en extra ask från petit crapaude då jag var ute i hennes butik. Denna är mörkbrun och inte svart som den tidigare asken som jag lottade ut. Tack snälla Maria!

Som i tidigare dragningar så lämnar du en kommentar på detta inlägg och länkar till mig på din blogg.
Låna gärna denna bild om du vill. Har du ingen blogg är du välkommen att vara med iallafall.

Dragningen sker söndag 1/3 kl 19.00 och vinnaren meddelas strax därefter, Lycka till och
ha en fortsatt bra dag!

Kram Heléne

torsdag 19 februari 2009

Som dag och natt...

Hej alla vänner!

Ljuset börjar så sakteliga återvända, har ni också märkt det ?


En doft av vår i mitt kök...


Denna vecka har verkligen gått fort, kanske också beroende på att vi tillbringade helgen hos mina svärföräldrar. På något underligt vis så växer ändå tvätthögarna... hm och huset skriker efter lite vårputs på fönstren. Jisses så avslöjande detta vårljus är, allt syns verkligen då solen tittar fram igen, fast det är förstås mest positivt med det återvändande dagsljuset.

Lite tulpaner och äppelkvistar i en vas är enkelt och vårlikt tycker jag.


Lite kvällsmysbilder...

Fikat står uppdukat

Ville bara visa er lite kontraster genom att ha dag och kvällsbilder, vilket föredrar ni?

I helgen ska vi bara vara hemma och ta det lugnt, fast jag ska försöka ta tag i i lite möbelmålning som bara står och väntar.

Vad ska ni göra? Det är alltid så spännande att läsa om andras helger eller resplaner. Vad ni än gör så gör det bra:)

Önskar alla som tittar in här hos mig en riktigt mysig och god helg med eller utan blogg spelar ingen roll Jag uppskattar om du vill lämna ett litet avtryck innan du går. Smaka förstås gärna på fikat också hihi!


Kram Heléne

lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans dags vinnare är...

Vill önska er alla en riktigt skön och mysig alla hjärtans dag. Hoppas ni myser och är riktigt snälla mot varandra, lite extra idag då ;) Själv har jag fått en jättefin blus av min man, han är för rar ändå.


Jag tänkte göra en av er lite extra glad idag också genom att dra en lycklig vinnare på Trinekhome galgarna. Så har då ännu en vinnare dragits, denna gång fick min Maja hjälpa till att dra en vinnare. Hela 66 personer (några i sista minuten) har velat vara med och förhoppningsvis vinna galgarna. Denna gången har ännu några nya läsare hittat hit, lovar att besöka er alla som har en blogg, fast just nu har det varit fullt upp med annat. Tack för alla snälla kommentarer om min blogg, det värmer ska ni veta att läsa dem alla.



Den lyckliga vinnaren blev Anna (som har bloggen Annas hus i Dingtuna).
Stort grattis Anna, skicka mig din adress så kommer snart galgarna hem till dig.

Många hjärtansdagskramar från mig till er alla.

Heléne

onsdag 11 februari 2009

Till minne av min kära pappa...

Detta blir ett inlägg av ett lite annorlunda slag. Idag är det nämligen 11 år sedan min kära pappa gick ur tiden.



Det är rätt ofattbart hur fort åren går, men tänker på honom gör jag nog nästan varje dag. Det är svårt att förklara det inte så att jag ständigt går runt och sörjer honom utan det är mer en känsla av att han finns runt om oss på något vis.



Sommarmorgon vid Dalälvens strand

På sätt och vis så lever han ju kvar sådan han var, levandes i våra minnen. Idag blev jag ändå väldigt ledsen då jag tänkte på att Maja aldrig kommer få träffa sin morfar i detta livet.




Jag känner att jag på något vis ändå vill att hon ska få en bild av honom, vem han var och hur han var. Jag ska försöka göra ett fint album om honom så att det blir naturligt att prata om morfar så att Maja på så vis ändå får veta vem han var min älskade pappa och hennes änglamorfar.

Hoppas jag inte blev allt för djup nu, detta är ju i första hand en blogg om inredning och livsstil, men också om mitt liv

Stora kramen till er alla




På lördag drar jag en vinnare:) vi ses då

måndag 9 februari 2009

En snövit solstråle...


Visst ser dom snölika ut zinkhusen? Som en liten vinterby hihi.

Här har snön vräkt ner i helgen, tyvärr blaskig och nu idag isgator. Men idag sken också solen från en klarblå himmel och det var ett ljuvligt takdropp som hördes. Jag och två väninnor tog oss en långpromenad i vårsolen som faktiskt värmde riktigt skönt , det finns hopp om en snar vår även om det inte känns så då snön fortsätter att falla över oss...


Här är min alldeles egna solstråle. Har inte tänkt att visa bilder på henne egentligen, men gör ett undantag. Bilden är tagen i somras en solig junidag, delar så med mig lite av solstrålar till er bloggvänner också som har mer vinter än oss och hoppas att leéndet smittar av sig även på er.

Obs. Förlåt men jag skrev fel på tävlingsdragning av Tinekhome galgarna dragningen blir på lördag 14/2 (råkade skriva söndag)

lördag 7 februari 2009

Psst...Majas garderob är klar nu...

Lite stickade klänningar och koftor i Majas nya garderob

Så här såg garderoben ut då den inhandlades...

Som ni ser så var färgen den rätta från början, vit alltså. Efter några dagars funderande så bestämde jag mig till slut för att måla den vit inuti också. Hade tänkt sätta det prickiga papperet som en fond i bakre väggen men bestämde mig slutligen för att bara klä in hyllplanen på hederligt gammalt vis. Sagt och gjort nu står den där klar och äntligen kom alla kläder på plats. (Nåja...nästan alla kläder iallafall)



Lite skoförvaring och Majas stickade babyfilt som moster Susanne gjort. hihi nu ser jag att Maja varit i farten och slitit ut en av skorna ur garderoben. Har jag sagt att hon älskar kläder?

I en av byrålådorna förvarar jag Majas nattlinnen och pyamasar i den andra strumpor och strumpbyxor.

Nu blev allt lite mer överskådligt igen...får se hur lång tid det dröjer innan hon river ut resten...

Ser du den fina galgen från Tinekhome? Om du skulle ha missat det så lottar jag ut två likadana just nu...

Ha en fortsatt trevlig helg

Kram Heléne

onsdag 4 februari 2009

Tinekhome galgar söker hem...

Så var det då dags för lite tävling igen!





Lottar ut två stycken galgar från Tine
Khome
http://www.tinekhome.dk



Själv blev jag barnsligt förtjust i dem...hm kan ju vara så att jag går i lite extra garderobstankar just nu i och med Majas projekt garderob. Jo jag lovar ni ska snart få Se en glimt av den lilla raringen, garderoben alltså. Flera nyfikna har jag förstått ;)

Hur som helst dom här galgarna tål att tittas på och blir ett utsökt smycke till det där fina plagget som gärna får hänga framme, eller kanske en hängare åt vackra pärlhalsband...bara du och din fantasi sätter gränser

Vill du ha dem? Ta chansen att vinna dem genom att länka till mig och skriv sedan en kommentar på detta inlägg senast kl. 19.00 på söndagen den 14/2 då jag drar en lycklig vinnare.

Kanske blir det du som vinner...

Lycka till önskar jag dig,
Kramar Heléne.

tisdag 3 februari 2009

Till min kära syster...

Till min kära syster... ja precis så stod det, på det vackra kortet...


Vintagebild, två systrar

Detta inlägg är tillägnad min kära syster Anneli. Igår när jag öppnade brevlådan så låg där ett stort paket...hm tänkte jag, har jag beställt något? Kanske en present till Maja, numera är det hon som får paket från våra släktingar hihi.


Bild. Vår mamma och hennes äldre syster

Men det visade sig att det var till mig. På kortet stod det så här: "Till min kära syster Heléne Ett litet vinterpaket som gör dig varm, smörj så väl ben som barm" Hon är rolig min lillasyster. Hur gulligt som helst tycker jag. Där låg lite spaprodukter samt en stickad vit sjal. Det var den som skulle värma barmen antar jag... hi hi. Jag blev så rörd till tårar, det blir jag i och för sig allt som oftast. Tack snälla lillasyster, du är allt för go och omtänksam. Många kramar till dig från mig.

Det är ändå något väldigt speciellt med systrar, någon som verkligen känner en innan och utan. Fast när vi var små var det ofta bråk, förlåt syskonkärlek kallas det visst ;)

Vad vore väl livet utan en syster... och jag är rik, för jag har tre! (
Tack mamma och pappa för att ni satte oss till världen).

Visst är hon söt min mamma som ni ser till vänster på kortet ovanför. Jag lovade ju i ett tidigare inlägg att jag skulle leta fram en bild på henne och hennes syster.

Apropå Maja och mamma. måste bara få berätta för hon är så himla rolig och go och börjar prata mer och mer. Allt som oftast kommer lilla Maja och ska pussas, såna där goa blöta pussar ni vet, med öppen mun medans hon med eftertryck säger mama mama i olika tonlägen.

Sänder er bloggvänner lite Maja pussar också, dom är så goa.

Ha en bra dag allesammans, i morgon är det dags för ny tävling... Välkommen åter då!

Kram, Heléne

måndag 2 februari 2009

"En sällsam gåva"

I helgen var jag ut till min vän Marias affär, Biskopsgården. Skulle bl.a. hämta magasinen från Jeanne d'Arc Living och alltid brukar hon ju ha något fint att inhandla det gjorde jag ju förstås, bl.a. en ny vinst till kommande lotteri fast den får ni se snart, hi hi!

Det är en fröjd att bara komma ut dit, affären är så vacker och vilsam på något vis. Om du är intresserad så kan du se tidigare bilder därifrån under rubriken butiker. Gjorde ett inlägg om hennes butik i höstas.

Ni som läst tidigare inlägg om Majas garderobsfunderingar vet ju att jag har funderat en hel del på förvaringsalternativ till Majas kläder. Tack ni som lyckönskat och hållit tummarna för mig, det hjälpte nog, iallafall denna gång. : )

På hemväg från Maria så passerade jag och min väninna Helena Ulva kvarn, det är en hantverksby med tillhörande café samt en medelhavsinspirerad restaurang inhyst i det vackra kvarnhuset från 1757. Kika in på
http://www.ulvakvarn.se/.

Sedan i höstas har ytterligare en butik tillkommit. det är en antik och kuriosa butik med något för många stilar och plånböcker.
Där förstår ni står det som jag ju varit på jakt efter...ja det insåg jag ju då, just det... Majas garderobsförvaring, YES!!

Bad att få reservera det till kommande dag, sagt och gjort nu står det här hemma och är bara så ljuvligt. Egentligen är det nog ett vitrin eller sänglinneskåp men jag tycker att det blir helt perfekt för Majas kläder. Skåpet som är överdelen på möbeln har också två lådor i den undre delen.

Som ni nog förstår så vill jag ju helst ha inrett det med hennes kläder och kuriosa för länge sedan, ja jag inser ju att det nog ändå skulle bli finare med vit färg även på insidan, får se hur jag gör men jag lovar att snart dela med mig av fyndet till er.
"Var dag är en sällsam gåva en skimrande möjlighet"
Visst är det vackert...

Jag fick citatet av min vän Helenas mor Britt, hon i sin tur hade fått det från sin mor. Britt's morföräldrar var missionärer i Kongo Chinzasa i slutet av 1800-talet. Britt har alltid så mycket spännande att berätta och delge en från deras tid där. Ikväll var dom här hos oss och fikade, så mysigt och roligt och då när vi talade om ordspråk och citat så fick jag detta till mig... hm, kanske det får pryda en möbel eller vägg här hemma så småningom, jag tycker att det var väldigt vackert iallafall.

Ta vara på dagen och dina möjligheter kära bloggvän som nu läser det här och tack för alla gulliga och snälla kommentarer om min blogg, jag blir sååå glad. : )

Kram, Heléne

söndag 1 februari 2009

Gratulerar till ett underbart magasin...

Jag har det stora nöjet att få presentera vinnaren av det helt ljuvliga Jeanne d ´Arc Living magasinet!


I lördags var jag ut till Biskopsgården och hämtade magasinen, jo jag var ju tvungen att ha ett själv också:) Jag blev inte besviken och det hoppas jag att du inte heller blir.


Och vinnaren är...


...hör ni trumvirvlarna...?



Bilder ur magasinet

Jag säger GRATTIS till Mamma C !

Det är med sant nöje jag får presentera dig som vinnare av detta magasin.

Jag tror att du kommer gilla det här magasinet, det finns en hel del smarriga recept och massor av inspiration för hemmet, hi hi.

Titta gärna in på Mamma C's fina blogg "Hallon och blåbär", där finns det en del matnyttiga tips också ;)

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll och tack för att ni tittar in här hos mig. Det är så roligt med alla nya (för mig) bloggare som också hittat hit.

Ny tävling inom kort
Välkommen åter!

Kram, Heléne