onsdag 28 januari 2009

Ljuva drömmar,,,



Vintage bild ljuv som en dröm...



Nästan lika söt som min lilla Maja, men bara nästan:)

Tack alla snälla, gulliga vänner som engageret er så i Majas ( mina då) garderobsbekymmer. Det är så roligt med all respons. Nu fick jag lite att tänka på och fundera över. Tänkte börja kolla på lite loppisar nu i helgen. En liten barngarderob vore optimalt men den får inte vara för skrymmande då det ju tar plats från övriga aktiviteter i hennes rum.

Jag lovade ju er lite bilder på hennes kläder. Här följer lite utvalda kjolar och klänningar samt ett par lackskor ur hennes "garderob" som hon ju har, men inte har...ehh..





På bilden ovanför skymtar ni Majas mormor på fotografiet.Visst är hon söt? Hennes mamma, alltså min mormor sydde det mesta av barnens kläder. Fyra döttrar fick hon så det blev ju en del. kan jag tro. Fint skulle det vara, hm ...kanske finns det lite likheter mellan oss. hi hi Fast det är verkligen svårt att motstå alla barnkläder som finns, speciellt till en liten tjej som min Maja ,
fast hon får otroligt mycket i present av alla våra släktingar också


Här följer en liten klädkavalkad, titta och njut....










På bilderna ser ni lite olika märken. b la H&M svarta folkloreínspirerade kjol, den hade Maja på 1- årsdagen. Den vita lilla koftan kommer också därifrån. Den rosa blomman har jag satt dit som lite piff. Det tycker jag är ett enkelt sätt att förändra ett plagg på


Det söta ljuvliga bältet liksom den rosa kjolen är en present fån hennes kusin Jessica och kommer från NOA NOA http://www.noanoa.dk

Den ljuvliga blommiga klänningen är från drappa dot http://www.drappadot.dk Tror den är inköpt på Hemtrevligt i Bromma, det var en doppresent till Maja från min kusin Carina m fam.
Danskarna är duktiga på design, eller vad säger ni?

Det var allt för idag. Håll tummarna för att jag springer på ett riktigt fynd är ni snälla!!

Ha det allra bäst, kram kram!
Psst...du har väl inte missat min nya tävling?

måndag 26 januari 2009

Vackra bilder och förvaringsfunderingar?

Bara lite vackra bilder av två systrar. Vet ej vilka dom är men jag är så förtjust i den här typen av gamla kort.

Jag ska vid tillfälle leta i gömmorna hos min mamma. Hon har en massa fina bilder från när hon var liten. Bland annat en bild på henne och hennes syster.

På den tiden kläddes barnen upp och man gick till fotografen och tog bilder. Det gör man ju i och för sig numera också, fast nu har ju gemene man kamera hemmavid så det blir nog inte lika högtidligt som jag kan tänka mig att det var då på den tiden.



Visst är det läckert med koloreringen av en del utav bilden? Har ni också samlarmani och ellertips på vart man kan hitta fler sådana här bilder? Visst är väl klänningarna ljuvligt söta?



Tittut!.....

Nästa gång tänkte jag visa lite fina Maja kläder.

Funderar på klädförvaring till henne. Ju större hon blir desto mer skrymmande kläder. Har någon erfaren tips på vad som funkar bäst. Litet klädskåp? Byrå? Man vill ju helst ha både möjlighet till att hänga och lägga kläder.

Har ni några bra tips så tas det tacksamt emot. Hittills har det funkat med min egenhändigt påhittade vedkont med bärhandtag till Majas finklänningar och bodies och tröjor i ett skåp vid skötplatsen i badrummet, men nu börjar det bli för fullt och omöjligt att förvara allting där.

Skulle bli så glad om jag fick lite tips, tack på förhand!

Må så gott kram Heléne

söndag 25 januari 2009

Och vinnaren är...

Tycker ni som jag att det är oerhört spännande med lottdragningar? Jag tror i och försig att jag aldrig vunnit något. Möjligen på vinst varje gång på Gröna lund. Ändå så fortsätter jag köpa lotter, antagligen för spänningens skull eller så är jag möjligen en obotlig optimist?;)

Tack för alla uppmuntrande och vänliga ord om min blogg, Roligt att så många nya bloggare/anonyma också hittat hit. Min ambition är att titta in hos er alla såsmåningom.

Jag har låtit en slumptalsräknare välja ut en siffra mellan
1-44 (44 deltagare i tävlingen) och vinnaren av denna ask från Petit är...

...hör ni tystnaden?...


...Jag säger GRATTIS !! till Madelene

med bloggen Linneagården


maila mig din adress så kommer asken som ett litet paket på La poste (posten)


Men fru Sirlig tänker fortsätta med fler lotterier så ni andra får ha förtröstan. Här ska firas kungligt ända fram till årsdagen som är den 16/3 då kommer jag ha en extra fin vinst!

LYCKA TILL i nästa veckas dragning som är söndag den 1:a februari. För att delta i lotteriet så länkar du till mig och lägger en kommentar på detta inlägg.

Vinsten är detta magasin från Jeanne d'Arc Living



Önskar er alla en bra start på nästa vecka, nytt inlägg i veckan.

Kramar, fru Sirlig (Heléne)

fredag 23 januari 2009

Tvättstugedrömmar del II och en liten tekniker...


Jag lovade ju att visa lite mer bilder från tvättstugan i mitt förra inlägg om denna del av vårt hus. Dessvärre har jag haft problem med att komma åt mina bilder på servern ett bra tag nu grrr... jätteirriterande faktiskt. Dessutom har
överföringen av bilder på Blogger inte funkat alls emellanåt, men vet ni... lugn bara lugn, Maja har löst det, hi hi!

Hon är ju väldigt teknikintresserad den lilla damen. I går kväll fick hon fatt i vår sedan länge kasserade digitalkamera. Hon tar upp den trycker på lite knappar men inget händer....hmm. konstigt....Vad gör hon då? Jo hon tar och dänger den i golvet, aj aj då.

Maken skriker till något försent, "oj oj nu är den nog helpaj" hör jag honom muttra lite inifrån rummet... sedan hör jag ett glatt tillrop "Heléne vet du vad!!!?? Maja har lagat kameran!! den funkar nu!!!" hi hi

Ja ni, så kan det gå, så nu har jag en egen bloggkamera igen. Tog därför lite nya bilder från tvättstugan. Obs. tvättstugan är inte klar i detta skick utan ska målas om och i första hand är det luckorna som är på gång. Här följer alltså lite "före bilder". Gardinerna är dock nya och kommer från Miljögården.



Som sagt, luckor och lådor väntar på ommålning. Till höger i bild syns tvättkorgar från Åhlens. Innanför dörren har vi vårt linneförråd som ni kanske får se lite längre fram.



Det som är roligt är att luckor och skåp är original från 1923, dock inte med nuvarande färg på luckorna, den hade dom förra ägarna valt.



Köpte några glasflaskor på IKEA och hällde upp tvätt och sköljmedel, på baksidan av etiketterna står det vit- kulör- eller sköljmedel då det vore trist att råka ta fel. ;)



En ljuvlig liten klänning inköpt av farmor till sommarens saftkalas, hi hi! Jag fick en vuxenmodell så att vi ska matcha varandra. Klänningarna är från förra sekelskiftet och ska tydligen vara uppsydda på en känd elevskola som jag inte minns namnet på nu. Återkommer om nu någon skulle vara intresserad, jag tycker iallafall att sånt är jättekul.

Trevlig helg, på söndag är det vinstdragning!

Kram, Heléne.

måndag 19 januari 2009

Majas kaffekalas

Efter alla fester under jul och nyår så blir det nu till att leka kalas...




Så här en gråkall januaridag så är Maja och jag inne och leker kalas. Maja har fått en rejäl förkylning och det visade sig också vara en öroninflamation. så vi leker de stunder som hon orkar.

Maja älskar att bjuda av alla goda bakverk och ur sina kaffekoppar . Bilden ovanför tycker jag är helt ljuvlig!





Majas lilla dockkalas, Lekservis från oskar & Ellen Ja jag vet på bilden skymtar ännu ett av mina projekt( omålade möbler, dvs. bord, soffa och stolar ska få sig ett lager vit färg.)





Litet bildcollage, kan ännu inte komma åt mina bilder så det blev dessa bilder från vårt hem som fick bli dagens inlägg.




Ha en bra dag kram Heléne


söndag 18 januari 2009

tvättstugedrömmar...

Gläntar lite på dörren till vår tvättstuga...



En del av er har säkert någon gång kikat in på min bakgård (ni hittar den via "fliken" längst upp till höger på sidan). Det är där projekt hamnar och läggs på hög i väntan på att få tas om hand. Jag laddar för att under våren ta tag i detta projekt med ommålning av befintliga 1920-tals luckor och serveringskåp. Detta har en gång i tiden varit kök och ligger på ovanvåningen i anslutning till alla sovrum.


Här bakom dörren döljer sig vårt linneförråd



En vacker doftpåse med torkad Lavendel



Gästhanddukar med spets och lite loppisfyndade örngott


I väntan på att jag sätter igång med projektet pyntar jag lite... Visar några fler bilder härifrån i nästa inlägg, har haft problem med överföring av bilder hela helgen.

Det är så spännande och roligt att så många hittat hit och vill vara med och tävla om asken från
Petit Crapaud

Önskar er alla Lycka till!

Kram, Heléne

torsdag 15 januari 2009

Sirligt firar snart 1 år på bloggen...


Hej kära bloggvänner och alla som jag ännu inte känner... Nu har jag haft över 7000 besök på bloggen, blygsamma siffror för många av er, men mycket uppskattat av mig.

Snart fyller min blogg 1 år!! Det måste ju bara firas på något sätt. Aldrig kunde jag väl tro att jag skulle fortsätta så här länge heller. Fast det är ju så kul!



Det har varit såå roligt att få vara en del av denna bloggvärld. Jag hade verkligen ingen aning om att den fanns för snart ett år sedan. Tack alla duktiga, roliga och driftiga människor i vårt land, från norr till söder. Ni är en sån källa till inspiration för mig. Jag hoppas att någon kan finna lite inspiration av mig också, det är sånt som gör det roligt att fortsätta med bloggandet.

TACK alla ni som troget varit mina läsare under denna tid. Tack också för snälla uppmuntrande kommentarer som jag får av er. Jag försöker verkligen att svara alla, vet ju hur glad jag själv blir då det kommit någon kommentar.

För att fira detta jubileum och visa min uppskattning kommer jag därför en tid framöver att ha tävlingar. vissa veckor med mer än en vinst, återkommer under tidens gång om hur det ska gå till. (Vet jag knappt själv hi hi) Ni tror väl att jag tittat för mycket på Guldbaggegalan med alla dessa "TACK" men jag menar det verkligen :) av hela mitt hjärta.


Veckans vinst, en vacker ask från Petit Crapaud:



För att delta i utlottningen så lägger du upp en länk till mig från din bloggsida och lämnar en kommentar så jag vet att du är med i utlottningen. Ni besökare utan blogg får självklart vara med också.

Dragningen är söndagen den 25 januari kl. 19.00 så ni har lite extra tid på er denna gång att hinna vara med.

LYCKA TILL!!
Och titta gärna in snart igen för mer information om de kommande tävlingarna.

Kram och trevlig helg, Heléne.

söndag 11 januari 2009

Sköna stämningar hos fru Sirlig

Det gäller ju att göra det mysigt för sig, först tända i kakelugnen...




Min pigtittare med lite pynt efter humör och årstid...


Här ser ni lite mer av pigtittaren som jag för övrigt inhandlade på Speglingar i Smedjebacken, tyvärr finns inte den affären kvar längre men Speglingar blogg finns ännu kvar. Hi hi så lustigt det blev med spegeln och speglingar...

I spegeln skymtar min gipsrosett föreställande Carl von Linné, jamen jag bor ju i Uppsala så det förpliktar hi hi... Den köpte jag för länge sedan av "In My Carport"-Maria, numera innehavare av Biskopsgården i Bälinge. Men nu har jag kommit från ämnet totalt, vilket det nu var...? Jo just ja jag skulle ju sätta mig i älsklingshörnet i soffan och läsa Doris Lessings "under huden"



Ett utav mina fina kuddöverdrag som jag fick i julklapp av svärmor.Ja vi får väl se hur det går med koncentrationen på boken he he!
Ha det bäst!

Kramar, Heléne

fredag 9 januari 2009

En doft av vår...

Vad sägs om...



Alldeles krispiga härliga tulpaner i en vacker vas...



Lite underbar väldoft i form av badbomber...



badoljor eller badsalt att strö i badvattnet...



Vackra tvålar till dig själv och gästerna som är på besök...


Så här års är det verkligen härligt att få frossa i lite färger i form av pastelliga tulpaner eller andra vårblommor.

Att ta hand om sig själv är också viktigt. Jag tycker det känns lite lyxigare att få unna mig lite extra härliga spaprodukter och vackra tvålar som också blir en prydnad i badrummet. Fast det gäller ju att använda dem också, det är ju en färskvara som allt annat.

Sköt om dig du också som nu läser det här och unna dig lite vardagslyx i den form som får just dig att må bra och som gör livet lite extra härligt att leva:)

Önskar dig en riktigt underbar helg med dig själv, familj, vänner och fyll den av livets goda i alla former, för det är du värd!

Kram Heléne



Snart kommer jag att ha en tävling så håll utkik. Som en uppskattning för att just du och så många andra besöker min blogg och för alla snälla uppskattande kommentarer. Det gör mig jätteglad!

tisdag 6 januari 2009

Nu åkte julen ut iallafall


Började att plocka och stöka i köket. Vet inte vad som händer efter att julen passerat så ser allt så skräpigt ut. Har gått och sneglat på allt nu i några dagar men inte riktigt kännt den där inspirationen som behövs.


Då gör jag min klassiker...just det jag börjar möblera om och då mina vänner blir det allt snurr på sakerna. Fattar inte hur men att flytta in en ny sak i ett rum välter allt upp och ner på det mesta. Ni kanske har sett det lilla skrivbordet som Maja fick i julklapp, det var det som fick snurr på allt denna gången.


Fråga mig inte varför men jag behöver förnya lite allt som oftast faktiskt. Stackars Maja, men ännu är hon inte riktigt inne i perioden av ordning, tills dess får jag väl lugna ner mig lite med mina omflyttningar hi hi!!



så här blev det iallafall, får se hur länge det varar som sagt...
Nu blev allt mycket ljusare då balkongdörren kom fram igen, fast kransarna får sitta lite till.
Maken då, undrar ni säkert jo han är nöjd att få en riktig lampa så att han kan läsa morgontidningen utan droppande stearinljus i huvudet hi hi
Oj då här under står Majas lilla skrivbord....dripp dropp Nädå jag bara skoja :) fast skrivbordet står här under ljuslampetten...

söndag 4 januari 2009

Pallade äpplen smakar bäst..

Maja bus har varit i farten igen...





Här ser ni det tuggade äpplet med skal och allt, hon är allt en riktig liten rackare...


Här sitter hon i kopparkitteln som vi brukar ha till ved och låtsas som ingenting. I flera dgr har jag kommit på den lilla damen med att norpa mina juldekorationer i fönstret. Det lustiga är att hon smyger iväg med äpplet och sätter sig och knaprar i något hörn. När jag kommer på henne håller hon frikostigt fram äpplet och bjuder mig att ta en bit jag med hi hi...



Här ser ni det sista äpplet som är kvar, det blir nog till att städa bort julen snart ändå, lilla Maja har redan börjat julgransplundringen verkar det som hi hi.