lördag 31 oktober 2009

Min vakande Madonna

Vi har fått en alldeles egen ljuvligt vacker Madonna av svärmor som var här på besök i veckan med Majas storkusin Martin 10 år, han hade höstlov och kom för att träffa sin lilla kusin en dag.

Madonnan har en speciell uppgift har jag fått veta och en lapp finns instoppad inuti henne. Jag har inte tjuvläst ännu, tänka sig;)
Självklart skulle hon få en alldeles speciell plats här i vårt hem, värdig en Madonna Hihi.
Så nu tronar hon på mitt piano som en gång tillhört mina morföräldrar och senare min mor. Jag fick pianot för några år sedan. Mycket minnen finns sedan min barndoms klinkande på detta instrument och det känns lite speciellt att just jag får ha detta minne här hos mig.
Idag har vi bara varit inne och haft det lugnt och skönt. Känns rätt tryggt att få cocoona inomhus i stugvärmen och tända massor av levande ljus, äta god mat och godis förstås.Ingen kan väl undgå all oro om virus hit och dit som det talas om i massmedia och överallt i ens vardag. Madonnan som vakar över oss i familjen, fin symbolik på något vis. Jag tänker idag förstås lite extra på alla de nära som inte längre är ibland oss i den fysiska världen men alltid närvarande på något vis ändå i våra tankar och handlingar.Idag går även mina tankar till alla högst levande och vänliga själar som lämnar ett avtryck här på min blogg och ger mig uppmuntran på vägen.

Tack för att just du tittade in och tog dig tid att läsa dessa rader.

Varma höstkramar Heléne

4 kommentarer:

Marica sa...

Hejsan.

Nog är det härligt att bara kunna få slappa lite. När mörkret kommer smygande så här års då är det härligt att kunna tända ljusen och elda i den öppna spisen och bara sätta sig ner och njuta en stund.

Ja det är ju inte helt fel att ha en godisskål i sällskap heller.
Ska man njuta så ska man göra det fullt ut ellerhur.

Madonnan är underbar, hon utstrålar verkligen trygghet.

Ha en riktigt bra vecka och var rädd om er

Kram/Marica

Shabbycharm sa...

heisan...vilken underbar madonna du har fått,fina bilder och en mysig blogg har du.her måste jag fölga.
kram bella

ifyouseeklove sa...

Hejsan hoppas allt är bra med er=) Angelica och jag hälsar er hjärtligt vällkommna hem till oss på en glöggkväll den 5:e december... Kolla in bloggen och läs mer=) Vällkommna!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.