söndag 9 augusti 2009

Vårt lilla smultronställe

Ni som läste förra inlägget vet att jag där lovade att visa lite bilder från vårt krypin ute på ön.Som ni kanske minns så har vi ett gemensamt stort boningshus med kök och matplats. Utöver det så har vi vårt lilla egna hus och det finns ytterligare ett separat småhus till svägerska och man.


Liten söt tandborstmugg till Maja i emalj


Om man vill slabba ordentligt med tvättvattnet så ställer vi bara ut allting på verandan så här...


Maja älskar fullkomligt att borsta tänderna, ja egentligen liknar det mer suga i sig så mycket tandkräm det bara går...

Här står den lilla tvätthörnan uppdukad inne i huset. Lägg märke till min lilla finurliga loppisspegel i gardinen. Emaljkannan och lilla handfatet är verkligen guld värt på morgonen...


Låtsas nu att du kikar ut genom dörren, isåfall skulle du ha sett det här...


Här ser ni huset lite från sidan. Den är målad i slamfärg från Gysinge och linoljefärg på fönsterspröjsar och inne i huset. Det blir så fin lyster med linoljefärger.


Maja lägger sin hand över buketten, vill ju göra som mamma ju...



Denna söta lilla bonad köpte jag på Fårö för många herrans år sedan, den har nu fått bli prydnad i vår bod.
Ja det var lite glimtar från vår lilla boning. Där ute kan man bara vara och låta dagen komma och gå som den vill.

Ja jisses så har då ännu en sommar gått och vi har hunnit fira 1 årig bröllopsdag. Den firade vi nere i Hunnebostrand hos en nära barndomsvän till mig. Hennes föräldrar har ett underbart sekelskifteshus med det mest charmerande i inredning. Kanske kan leta fram någon bild därifrån med.

Tänk att semestern och min mammaledighet nu går mot sitt slut, imorgon börjar jag att jobba igen efter snart två år av mammaledighet. Det känns helt overkligt och jag hoppas verkligen att det inte blir alltför svårt. Maja ska börja på förskola nu på tisdag så håll tummarna att allt ska gå bra.

Önskar er alla en fin start på veckan med jobb eller ledighet
Kram på er!

5 kommentarer:

Anneli sa...

Vad mysigt det ser ut :) Man blir så sugen på semester och ledigt igen...nu får man jobba ett helt år... nåja, det går väl fort ?!..jag har ju avverkat två dagar på jobbet nu i alla fall. Pust..
Ha en härlig sensommar, njut av de stunder du är ledig, det ska jag göra.
Kram Anneli

Leamarlené sa...

Man blir riktigt avundsjuk varje gång man ser bilder från ert sommar ställe. Har varit en stor önska i hela mitt liv att äga ett själv. Hoppas min önskan slår till en vacker dag.

Jätte tack för ordet spets på franska. Det var ju så svårt att hitta och själv kan man inte ett ord på det språket. Funderade ett tag på att köpa ett lexikon.

Kram Marlene

Marica sa...

Hejsan.

Underbara sommarbilder.
Det är bara att hålla tummarna att det blir många härligt varma sommarhelger till ute i skärgården,för inte är väl sommaren över helt ännu.

Förstår att det känns pirrigt att börja arbeta igen efter så lång ledighet med lillan, men du är nog snart inne i jobbet igen och jag tror att det kommer att gå jättebra för Maja i förskolan.

Ha en fortsatt trevlig vecka

Kramar/Marica

gamla skolan sa...

Vilket helt underbart ställe ! Förstår att ni njuter där ! Och så fint ni har inrett ! Kramar Susanne / den gamla skolan

anneli sa...

Hej igen,
Jag har en dag ledig... en dag jag önskade jag orkade lägga på hemmet..det kändes hopplöst.. Men så gick jag in på din underbara blogg, och fick inspiration. Tack syster för att du finns, Och tack för ditt bloggande där du delar med dig av ditt livs intresse. Jag beundrar verkligen din design och din förmåga att förmedla den såväl i ditt hem, som på bloggen. ...eller vad jag ska kalla det. du är bara helt fantastisk.
Desutom har du börjat jobbat, jobba efter mammaledigheten. Hoppas verkligen du fortsätter skriva i din blogg, det har gett mig mycket, och jag tror det ger dig mycket.
Tack syster för att du finns.
Kramis från syster yster