lördag 8 augusti 2009

nybygget i Carl Larssons anda...Bara en bild från lilla huset innan vi for hem idag, rönnbären blev så vackra mot de söta tvålarna...I sommar har maken snickrat i storstugan ute i skärgården. Där huserar alla vi då vi är ute på lantstället vid mina svärföräldrar.

I storstugan finns plats för umgänge i form av både matplats och en umgängeshörna. Rummet är stort och för att dela av rummet något så har maken alltså gjort denna utbyggnad i form av ett större skåp som rymmer dammsugare och diverse prylar som behöver ha sitt lilla krypin.


Väggen är framtagen för ett antal år sedan och är målad med laserings teknik i en varmt grå ton som blir så fin där ute i skärgården. Till vänster den stora skrubben och närmast i bild bänken med förvaring under sittdynan. Allt i furu är med andra ord det nybyggda.I anslutning till skåpet byggdes en bänk med förvaring under locket. Gissa om den slukade en massa nyttoprylar som annars har en tendens att drälla lite här och var. Det är på intet sätt helt färdigt men här ser ni iallafall överst en bild på hur det såg ut innan målningen som jag gjorde nu i helgen. Nu återstår lite gammeldags beslag som dörren ska vara upphängd med samt en klädd dyna till bänken. Innanför fönsterluckorna ligger ett av de två sovrummen.Nästa gång tänkte jag att ni skulle få se lite bilder från vårt lilla krypin ute på ön. Det ligger inte i stora boningshuset utan är ett helt fristående litet hus, typ sjöbod.

Givetvis ska ni även få se det färdiga resultatet på utbygget med beslag och allt därtill hihi!

Jo just det ...apropå Carl Larsson anda så fick svärmor idén med garderoben sedan hòn varit på Lilla Hyttnäs i sommar, gården heter så där han bodde självaste konstnären. Ja ni vet hur det är när vi kvinnor får en idé så får männen jobba hihi. Fast jag har skött måleriet förstås, känns det igen?!!;)

Ha det gott ni kreativa duktiga och rara som kikar in till mig och tusen tack för besöket, givetvis blir jag ännu gladare om du tar dig tid och lämnar ett avtryck innan du ilar vidare...


Kram Heléne

4 kommentarer:

Leamarlené sa...

Så fint det blir...jätte smart ide. Man brukar ju ha så dåligt men förvaring i sommar husen. Där får du ju bort det mesta som inte bör vara framme. Ser fram emot slut resultatet.

Kram Marlene

Guldkant På Livet sa...

Åh vilken fin storstuga och så läckert ed luckan! Fin ljustsake och gulliga tvålar. Ha en fortsatt skön sommar. Mari.

Pysselpalatset sa...

Jättesmart.... vackert blir det också... tycker det är lite av Ernst över det hela... vill nästan gå där barfota... om du förstår vad jag menar... ha det gott... kram jEANETTE

Marica sa...

Superkul att få bygga om och till för att inte tala om att få kläcka en massa ideer och få det genomfört.

Blir säkert kanonbra när det blir färdigt.

Ljusstaken blev bedårande söt när de fina dekorationerna kom på.

Ha det så gott
Kram/Marica