fredag 21 augusti 2009

Ernstinspirerad...

Hej på er allesammans, kul att ni tittar in trots glest med inlägg. Veckan som har gått har varit minst sagt intensiv med sena kvällar och möten samt lite roligare kalas för svärmor som fyllde år i måndags. Nu känns det att morgnarna börjar bli lite kyligare och höstiga med kall och klar luft.Se så mycket gott hon fixat till. Tre olika såser b la. saffran m vitlök en citronvariant och en chili variant, alla med mycket vitlök.

Brödet var vackert snurrat med Ajvar relish fyllning. Kräftorna låg i en speciell lag ett dygn och fick sedan en snabb vända i wokpannan. Mums allt smakade ljuvligt gott!

I måndags kväll firade vi som sagt svärmor som fyllde år. Hon hade verkligen blivit inspirerad av Ernst sommarprogram, det sista utav dom. Vi brukar skoja hon och jag då vi har våra projekt tillsammans ute på ön om att vi nog ska ta och "Ernsta oss lite grann". Det betyder kort och gott att vi fixar, målar sätter maken i jobb med snickerier, jo precis som Ernst så håller vi oss med egen snickare fast vår är inte alltid lika tjänstvillig som Ernst allt i allo verkar vara....konstigt...hihi!
Några kräftor blir det inte för oss nu i helgen iallafall. Imorgon kommer syrran förbi en sväng innan dom far vidare med hela familjen till Kroatien en vecka, hur låter inte det va!!!
Med dessa bilder önskar jag er alla en härlig helg!
Kram Heléne

4 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Det såg onekligen jättegott ut!!!
Bra uttryck att Ernsta oss litegrann hihihihi ska ta och använda oss av det tror jag...
Kram Anna

Marica sa...

Hejsan!

Augustitid och kräftetid nog är det väl mysigt.

Vilka mumsiga bilder du visar.
Ernsta lite hi hi.
Tur att Ernst finns man får verkligen ideer och inspiration av hans sommarprogram.

Ha det riktigt gott
Kram/Marica

Kära Stina sa...

Å gu så gott det lät med kräftorna! Kul idé att woka dem.
Tack snälla för din hälsning, blir så glad :) Många härliga sommarbilder fanns det här att njuta av.. bäst att passa på innan hösten kommer. Tur att man då kan tända ljus, mysa inne med en bok och äta goda grytor iaf :)

lottens vita och gröna sa...

ohhh den där ernst han är suverän på att inspirera! har du sett hans gådshus i betong, han är bara bäst!

ha det gott, varmkram lotten