onsdag 29 juli 2009

sommarskärets skreva

Lilla sötnosens fot prydd med blommor till en vacker sandal hihi ! farmor var nog lite inblandad i skapandet, men lilla gumman hade plockat blommorna med hopplöst korta skaft. Det är så gulligt när man får de första små buketterna. Maja kommer sedan en tid titt som tätt med små buketter till sin mor!


Tyvärr blev bildkvalitén inte så bra men kanske ni kan ana hur sött det blev ändå...


Smultron trädda på ett strå är väl somrigt och söttHär så har vi skördat hallon och röda vinbär i trädgården idag. Är det någon som har ett tips om vad som kan göras med vinbären? Dom är ju rätt sura att äta som dom är.

Hallonen brukar jag styckfrysa på en bricka och paketera på burkar. inget socker eller konserveringsmedel. Supergott att strö på lite glass eller blanda ner i en smoothie, fördelen är att du bara kan ta några stycken i taget.

Men smultronen ska avnjutas ala naturell mmm...
Kul om någon har ett tips om vad vinbären kan användas till förutom saft då.

Här har också startats lite nya projekt i trädgården, bl a ska vi lägga lite kullerstenar mot fasaden och göra iordning lite vid cykel- och -bilparkeringen. Det kommer bli lite blandat med gammeldags grusgångar, gatusten och lite nya planteringar vid vår entré.

Ute i skärgården har maken snickrat lite smart förvaring med en garderob i pärlspont och förvaringsbänk med låda. Nu återstår bara lite målning och en dörr som ska på plats. Givetvis blir det lite bilder från det också såsmåningom.

Nej nu är det dags att nattinatti önskar er alla en fortsatt fin vecka
Kram Heléne

7 kommentarer:

märta sa...

Tips till vinbären: frys in och använd i kakor, bla i muffins, vinbärskaka. Du kan blanda med andra bär o koka saft. Göra gele, marmelad. Hoppas att du hittar några saker du kan använda bären till. Vi vuxna tycker de är sura men mina barnbarn på 2 år älskar att stå vid busken och stoppa munnen full med bär.
Ha det gott! Märta

Pysselpalatset sa...

Hej, när jag gör renskavsgryta brukar jag lägga i vinbär på slutet.... jättegott.... vacker bild på multrontråden.... sommar på en tråd- eller hur... kram Jeanette

Lantligt förälskad sa...

Härligt med smultron, jag har tyvärr inte smakat dem i år :C Har inte haft tid att ta mej ut i skogen.

Krams!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härlig bild med sommarsandaler:) Finns det något somrigare än dessa härliga strån med röda bär?

Kram Annica

Inspiration i vitt sa...

Hej Helen, vad ni grejar och står i. Vilka underbara bilder på den lilla , verkligen sött.
Har inga direklt bra tips om vinbären men jag har gjort mycket gele' och det är gott.
Kram på dig/Ingela.

Mamma Mia.. sa...

Vilka vackra foto!!!!

Marica sa...

Smultron i en liten barnahand och en underbar liten blomstersandal på den lilla foten kan det bli mer somrigt än så.

Härliga bilder

Kram/Marica