lördag 28 mars 2009

Hemmets hjärta...

Lovade ju att visa lite bilder från mitt kök i förra veckan. Köket är nog den plats som vi och våra gäster vistas mest i. Antar att det inbjuder till umgänge med ett så stort kök, vårt är på ca 30 kvm. och det var köket som vi förälskade oss mest i då vi köpte vårt hus nu för snart sju år sedan, oj vad tiden går
Översta bilden är min skänk, den hittade jag på vinden och den är ursprungligen ena delen av ett serveringsskåp som tillhört huset. Soffan är jag hopplöst förälskad i, den är alldeles lagom stor och inbjuder till att slå sig ner med ett magasin eller kokbok. Matplatsen är nu flyttad till ena hörnet av rummet. Utgång till trädgården strax till höger om matplatsen.

Därför finns väl behovet att då och då göra en liten ommöblering för att få in lite ny kraft och energi i rummet. Det gör ju också att det blir lite roligare att städa:)Numer höjer maken inte ens lite på ögonbrynet då han kommer hem, han har blivit så van vid mina omflyttningar helt enkelt. Det är bara när jag i min iver att få något klart emellanåt spikar upp saker på ett oroväckande sätt som han vill ha ett ord med i leken, hihi!!
Har förstått iochmed bloggandet att jag inte är ensam om denna iver att få saker färdiga

Nu ska jag åka ut en sväng till Maria på Biskopsgården, hoppas kunna köpa nya numret av Jeanne´darc living magasinet. Dessutom har hon fått in lite nya fina qviltar i olika mönster och pasteller. Jag längtar, ska bli så kul att komma ut dit igen.

Önskar er alla en fortsatt trevlig helg, kram Heléne


10 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Underbart kök, förstår att ni blev kära i det vid titten!

kram

annashusidingtuna sa...

Hej!
Underbart kök ni har och visst är det roligt att möblera om lite då och då.
Kram Anna

Bi sa...

Trevligt kök med lite gammaldags "stuk"! Fina stolar.

Mamma C sa...

Härligt med stort kök. Vi föll för det när vi köpte vårt hus med. Vi har oxå ett kök på 30kvm, och vi var 5 i familjen och två hundar då med. Ert kök ser jättefint ut. Köket är hemmets hjärta.
Kram Mamma C

Snuttan sa...

Vilket underbart kök du har

Kram
Åsa

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Kul att du vill vara med i min tävling på bloggen. Lycka till!

Vilket jättehärligt kök ni har! Mitt kök är stort och gammalt, men tyvärr inte så snyggt. Ligger på önskelistan att renovera det och bygga ett skafferi. Jag har redan skissat på ritningar...
;-)
Kram MARIA

Armor sa...

Hejsan!
Ja armor kan nu intyga att den lilla gästkammaren som du iordningställde va jättemysig.

Jag sov så gott och som grädden på moset vaknade jag på morgonen av små tassande steg och en helt ljuvlig nyvaken liten Maja som kryper ner bredvid mig klappar mig på kinden och säger mmmm bebi,bebi.

Vilken ynnest att få vakna så.

Ha en bra vecka

Kramar/Armor

anneli sa...

Hej,
Jättefint! Då jag suttit i ert kök några gånger, så tycker jag bordet faktiskt passar bäst där du har det nu. Det blir lite lättare att ta sig fram till angränsande rum, och möbeln vid murstocken tog ganska stor plats,det kändes lite trångt. Det ser jättefint ut. Jag hoppas jag orkar ta tag i fönsterputsning hemma hos mig imorrn, har jobbat hela helgen, lååånga arbetspass...lovar inte mig själv nåt... Kram

Titti sa...

Vilket härligt kök!!!
Jag förstår att ni föll för det.
Vi har ett pyttelitet kök, men jag drömmer om ett STORT lantkök!!!

Kram Titti

Inspiration i vitt sa...

Hej, så vackert du har i ditt kök. Oj vilka fina möbler, soffan var ju bara så fin att jag svimmar och alla möbler var ju hur fina som helst förståss.
Kramar till dig/Ingela.