måndag 26 januari 2009

Vackra bilder och förvaringsfunderingar?

Bara lite vackra bilder av två systrar. Vet ej vilka dom är men jag är så förtjust i den här typen av gamla kort.

Jag ska vid tillfälle leta i gömmorna hos min mamma. Hon har en massa fina bilder från när hon var liten. Bland annat en bild på henne och hennes syster.

På den tiden kläddes barnen upp och man gick till fotografen och tog bilder. Det gör man ju i och för sig numera också, fast nu har ju gemene man kamera hemmavid så det blir nog inte lika högtidligt som jag kan tänka mig att det var då på den tiden.



Visst är det läckert med koloreringen av en del utav bilden? Har ni också samlarmani och ellertips på vart man kan hitta fler sådana här bilder? Visst är väl klänningarna ljuvligt söta?



Tittut!.....

Nästa gång tänkte jag visa lite fina Maja kläder.

Funderar på klädförvaring till henne. Ju större hon blir desto mer skrymmande kläder. Har någon erfaren tips på vad som funkar bäst. Litet klädskåp? Byrå? Man vill ju helst ha både möjlighet till att hänga och lägga kläder.

Har ni några bra tips så tas det tacksamt emot. Hittills har det funkat med min egenhändigt påhittade vedkont med bärhandtag till Majas finklänningar och bodies och tröjor i ett skåp vid skötplatsen i badrummet, men nu börjar det bli för fullt och omöjligt att förvara allting där.

Skulle bli så glad om jag fick lite tips, tack på förhand!

Må så gott kram Heléne

8 kommentarer:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Visst er slike nostalgiske foto herlige, og klærne er jo bare bedårende.
Nei, jeg har desverre ikke noen tips på skap, jeg synes alltid det er vanskelig å finne praktiske løsninger på skap og hvordan det fungerer, det som fungerer for andre fungerer gjerne ikke for meg.
Men jeg synes egentlig det er best å henget tøyet, får bedre oversikt da.
Ha det godt kjære du, så blogges vi.
Klem

Anonym sa...

Hej fru sirlig,
Det enklaste är ju att köpa en trägarderob som innehåller både lådor, hyllor och möjlighet att hänga upp kläder, men ack så tråkigt. Jag föreslår att du offrar en bit av en vägg, gör hyllor och en fin stång att hänga kläder på, krokar på väggar etc. Sätt sedant ett fint tyg till draperier, en långsida och en kortsida blir det ju.Hoppas du förstår hur jag menar.
Kram Anneli

Anneli sa...

Hejsan!
vad roligt att du gillar mina Tavlor - blir glad...
Vilka helt underbara fina kort
Klädförvaring, jaa du...Jag tycker mycket om att ha fina kläder framme, på en stång eller krokar på väggen och de praktiska låg i en byrå...
Kramar/Annelie

Mamma C sa...

Dessa bilder är så underbart fina. Här är det bara en av barnen som bor kvar hemma. Han får man tjata på att han har garderober. För det mesta ligger i fotöljen, sängen, pallen och även på golvet. Stänger dörren till detta rum, så fort det börjar klia i fingrarna. Men ibland kan jag inte låta bli att vika ihop och hänga upp allt snyggt och prydligt i hans garderober.
Kram mamma C

Anonym sa...

Hejsan!

Men oj vilka underbara bilder.

Jag skulle nog satsa på att leta efter ett gammalt klädskåp på loppis och liknande ställen för att sen måla och fixa till det efter egen smak.

Hoppas lilla Maja är bättre nu.

Ha det gott

Kramar

annashusidingtuna sa...

oj, så många fina inlägg jag har missat hos dig. Blev så full i skratt över att lagningen av er kamera gick så bra!!! När vår son var typ 2 "lagade" han badkardfronten på samma sätt fast tvärt om om du förstår vad jag menar(kanten hände löst och vi kunde inte få den att fästa igen men sonen kunde det) Han fick laga badkaret flera gånger facktiskt.!!
är det ok om jag länkar till dig?
Kram Anna

Penseldraget sa...

hej
första gången här.. så fin blogg du har massor med inpirerande bilder och inlägg...återkommer absolut=)
titta in hos mig om du vill jag målar möbler m.m
ha en skön vecka
kram pia

Linneagården sa...

Godmorgon!
Jättesöta bilder. Gamla fotografier har något speciellt.
Tips på klädförvaring....njae, har ungefär liknande problem med våra 3 barn. Just nu gör vi om ett av deras rum så saker & ting finns lite varstans utspridda i huset. Det enda tipset är nog att inte spara på alla kläder dom har, utan sortera ut & ge bort/sälja/slänga, spara det käraste!!
Men tänk vilken dröm om man kunde ha ett "dressingroom" för hela fam. med garderober, förvaring, speglar & dyl. Drömma, drömma....ett tag till!!

Du, mina mail går inte fram till dig som det verkar. Står att det inte når fram! Kanske du vill vara snäll & maila mig!?
majken_diva@hotmail.com

Ha en jättebra onsdag!
Kram /madelene