söndag 26 oktober 2008

Lite glimtar från barnkammaren

Här har varit fullt upp med allt annat än barnkammarprojekt. Varför har man inte mer timmar per dygn? En fråga, som jag ställt mig många gånger, är hur alla hinner med så mycket?

Här har det iallafall hunnit vara ettårskalas för en vecka sedan med tjocka släkten. Maja fick så mycket uppvaktning och fina presenter. Hon är en liten social tjej och njöt i fulla drag av all uppmärksamhet som hennes person ådrog sig.

Ska tillägga att rummet nu är färdigmålat och blev så ljust och fint som bara den.






Soffan som skymtar i bakgrunden ska få sig ett lager vit färg. Jag har också inhandlat en liten möbelgrupp bestående av två stolar och bord i barnmodell. Gruppen ska också gå samma öde till mötes som soffan, det vill säga: den vita färgburken, så klart!

Under tiden som jag väntar på att det ska hända, d.v.s tid ska bli över till det så kan jag ju inte låta bli att samla på mig allt som skulle kunna pryda en barnkammare så bra. Vad sägs om afternoon tea set i garanterat krossäkert material. Får det lov att vara en kopp te kanske?

Måste avslöja att jag och äkta maken varit på ett underbart spa i helgen, inramat av vistelsen på ett anrikt pensionat, alldeles själva utan vår Maja. Vi har njutit av de mest kulinariska upplevelser i mat- och vinsmaker, samt ett helt fantastiskt uppdukat afternoon tea bord (med äkta bakverk)! Det ni, gick inte av för hackor, jisses så vi mumsat.

Maja då, undrar ni säkert, vad gjorde vi av henne? Hon har varit alldeles själv hos farmor och farfar omgiven av kusin Martin 9 år och faster och farbror. Det var inte heller så dumt tydligen och hade gått alldeles förträffligt bra!!

Men snart, alldeles snart, så ska tid bli över till projektet barnkammare. hi hi!
Här får ni iallafall en liten glimt av det som komma skall ;)
Hoppas att ni som jag också fått njuta av hösthelgen!

kram Heléne

fredag 10 oktober 2008

Höstmys och fredagkväll


Visst är det väl ändå något visst med fredagkvällar, det tycker iallafall jag. Så här års finns det nog inte heller en vrå i vårat hus som inte har prytts med levande ljus. Det finns väl inget mysigare än att omges av de fladdrande lågorna medans höstmörkret sänker sig utanför fönstret. Ikväll myser vi och äter lite god mat och imorgon blir det barndop. På söndag tänkte jag fortsätta projektet barnkammare. Ska måla en liten grupp med stolar och bord till Maja. Ska försöka hinna lägga in lite bilder på bakgården, men tyvärr blev "före" bilderna på väggarna lite mörka.




Här är lite ny utsmyckning på kakelugnsfrisen
Blev lite sugen att förändra lite här hemma dvs flytta runt saker på nya platser.
Lägg märke till den lilla trutande ängelns läppar. Den fick Maja av farmor då hon var här under målningen av Majas rum. Farmor tyckte nämligen att den påminde om Maja när hon plutar med sin lilla mun av missnöje eller för att vara söt!
Den gamla psalmboken är också en gåva från farmor, hon är alltför rar ändå. Fyndade lite gamla julgransljushållare på fattigstugan i Turinge, en utav dom pryder psalmboken.
Önskar er alla en riktigt trevlig och mysig helg!