tisdag 23 september 2008

Höst och äppelpajsbak med massor av levande ljus!


Så här på hösten älskar jag att mysa inomhus, helst då med en riktigt god nybakad äppelpaj som sprider härlig doft i hela huset. Här är några bilder från den gångna helgen, låt er väl smakas...;)


Självklart krävs massor av olika ljus överallt. Denna lyktan köpte jag hos Maria på Biskopsgården.



...Mera lyktor, kortet kommer också därifrån

Nu tänkte jag göra en smarrig äppelkaka för snart kommer svärmor farandes. Hon ska passa Maja medans jag ska sätta igång och måla Majas barnkammare, ska bli härligt att komma igång med det projektet, ni kommer att kunna följa det såsmåningom allteftersom arbetet fortskrider på min bakgård hi hi

Önskar er alla en fortsatt skön vecka och passa på att njuta av den vackra hösten, nu tittar några solstrålar fram här i mitt kök...

Kram, Heléne

söndag 21 september 2008

Alvas hus...



I helgen som var så hälsade vi på min syster med familj i Karlskrona. Passade då på att besök Alvas hus. Sandra som har butiken och bloggen, fanns också på plats denna lördag. Det är alltid kul att få ett ansikte bakom varje blogg. Vi fick en liten pratstund. Hon hade precis fått in jul boken från Jeanne ´d arc living. Den ville jag bara ha. Köpte också lite vackra kort och en läcker skylt i aluminium "Kidsroom" textat i svart på vit botten. Laddar just nu för att komma igång med barnkammarprojekt Majas blivande rum


Lite smått och gott att välja på...

Kuddar, kviltar och annat mycket fint...


Kul som sagt att få besöka en butik och blogg som man bara läst om. Tack Sandra för att jag fick lov att fotografera lite hos dig i din fina butik. Boken är bara så ljuvlig, den kan jag varmt rekommendera till er andra kära bloggare.


Önskar er alla en trevlig vecka och tack för att ni tittar in här. Hoppas snart ha lite nya bilder på bakgården, där har varit stiltje denna sommar men nu brinner jag av iver att sätta igång och måla!

Soliga höstkramar till er alla, Heléne

lördag 6 september 2008

Vit sommar...

Här kommer fortsättningen på vår lilla utflykt till Biskopsgården...

Här gick man upp till loftet för att beskåda konstutställningen "Sommar i vitt". Konstnärinnan heter Marianne Skoglund, det är Marias mor!

.
Vacker installation med gungan, så sött...
Blev lite mörk bild tyvärr, det står iallafall vit sommar.

Uppifrån gluggen kunde man kika ner i trädgården, där serverades supergod nybakad äppelkaka till kaffet, mums! kolla in det ljuvliga badkaret, vill ha...

torsdag 4 september 2008

Utflykt till Biskopsgården


I söndags for jag och min lilla familj iväg på en liten utflykt. Färden gick norrut mot Gävle men bara 13 km utanför Uppsala fann vi vårat mål. Det här ska bli kul!!

Med förväntansfulla steg klev vi in på den idylliska gården med rödtimrade hus i små grupper. Mitt i mellan äppelträden som dignade av äpplen var ett stort vitt segel uppspännt. Under ett av träden fanns en nybakad äppelkaka med vaniljsås och kaffe uppdukat så välkomnande!!






Ni kanske börjar ana var jag är? Just det, jag har åkt ut till butik Biskopsgården.

Butiksinnehavaren Maria drev tidigare den kända butiken In my carport men nu har hon flyttat ut på landet till forna Biskopsgården. Biskopsgården, vilket också är namnet på den nya butiken är något så ljuvligt!!

Maria har med god smak och säker hand förvandlat den gamla bykstugan till något så vackert. Med vitmålade timmerväggar -och -plankgolv utgör det en behaglig bakgrund till allt från lyktor i zink, fattigmanssilver, lampor, kuddar mm. Maria säljer också en del möbler som hon målat själv. Måste ju nämna att jag för ett antal år sedan gick en kurs i dekorationsmåleri hos Maria, hon är så skicklig med penseln.

Bilderna får tala för sig själv, jag blev iallafall salig...
(som självaste biskop Nathan Söderblom kanske, som en gång i tiden tydligen bott på gården)

Jag kan bara varmt rekommendera ett besök, du lär inte bli besviken. Det var så trevligt att få träffa Maria igen. Det var med största förnöjsamhet och inspiration vi vände hem igen. Då hade vi både hunnit fika samt tagit en titt på logen där Marias mamma har en tavelutställning. Mer om den och vackra bilder i nästa inlägg.

Önskar er alla en riktigt skön helg!
Kram Heléne

måndag 1 september 2008

Den som väntar på något gott...





Vackra presentkort i olika utföranden. Gissa present nedan, men där vände vi på ordet vilket utlöste en hel del skratt!


Väntar alltid för länge...
Ja visst kan det kännas så många gånger. Har ju tidigare visat en del av allt fint vi fick i bröllopspresent och här kommer resten. Utöver dessa saker ni ser i bild fick vi också en hel del presentkort i olika format och ett Stort bidrag till semesterresan som gick till Kroatien kanske kan visa lite bilder därifrån längre fram...
Apropå vackra saker, nu har jag varit till Maria Skoglund hon som hade butiken In my carport.Nämde i tidigare inlägg att hon öppnat en ny butik i Bälinge strax utanför Uppsala. Jisses håll i er säger jag bara!!
I söndags var jag där, det blev ett kärt återseende på många sätt...

Håll utkik så tar jag er med på en sväng i nästa inlägg till hennes underbara butik Biskopsgården

Gissa vad som finns i paketen...?






Visst är det spännande innan man får öppna...tålamod mina vänner he he, som att jag har det, nu öppnar vi va?...