måndag 31 mars 2008

Fönster i "orangeriet"



Läckert fönster ut mot vattnet, tyvärr blev kvalite`n inte så bra på bilden men man kan ändå ana hur det ser ut

I "mormors" ljuvliga hus








I "mormors hus" finns det även ett litet café. Jag kan tänka mig att det måste vara härligt att sitta och njuta av en kopp kaffe på hennes veranda ut mot vattnet i sommar. Vi ses där!

"Mormors hus" i Söderbärke







Så var jag hemma igen!
Helgen har verkligen varit både avkopplande och inspirerande på det sätt som jag gillar. Umgänge med nära och kära och ett annat besök i bygdens butiker.

Denna gång styrde vi resan mot butiken
"Mormors hus" i Söderbärke. Där fann vi ett och annat att botanisera bland. Boningshuset innehöll kuriosa i ljuvt vitt och glas, kuddar gardiner etc. Uthuset, orangeriet vad man nu vill kalla det hade en del kul för trädgård mm. Bilderna får tala för sig själv. Kan varmt rekommendera ett besök dit om ni har vägarna förbi!

lördag 29 mars 2008

sussis ljusbricka




Den här brickan är ett loppisfynd, som hon målat. Den är väldigt fin i hörnet av hennes matsal.På kommande bild ser ni redskapshyllan som blivit lykthållare och hänger ovanför ljusbrickan

sussis fåtölj och lampa




Fätöljen som skymtar till höger har syster klätt om själv.

Lampskärmen är inköpt på mormors hus

onsdag 26 mars 2008

Inspirationsresa

Hej alla vänner och övriga som hittat hit till min blogg! Nu ska jag fara iväg några dagar på "inspirationsresa".


Sommarmorgon vid Dalälvens strand.

Ska nämligen åka hem till Dalarna för att hälsa på min mor och systrar med familjer. Där hoppas jag att kunna få lite mer inspiration. Min tanke var att göra lite hemma hos reportage. Hos vänner och bekanta. Denna gång blir det hos min syster Susanne.


Titta in här nästa vecka så lovar jag att komma med en hel del inspiration. Kommer att visa bilderna här. Förhoppningsvis får ni också lite tips på loppisar eller butiker. Få se vad jag nu kan finna...

Systerdotters lägenhet



Här är lite bilder från min systerdotters lägenhet.
Visst har hon det fint!

Hon studerar och har skaffat sig en egen lya som hon med god smak och egen kraft förvandlat till sitt alldeles eget lilla "château". Sänggaveln har hon tillverkat själv, den består av en trägavel utav pärlspont, klädd med ett vackert tyg.



Fågelburen är smyckad med egen design.

måndag 24 mars 2008

Vackra påskkort



Visst blev det vackert! Här är korthållaren i luffararbete,
ett utav helgens inköp på Mångfaldens hus.
Den får nu pryda en av mina fem kakelugnar i huset.
Blev ju tvungen att kura lite framför den igår kväll.
Vintern återvände men jag har ändå vårkänslor.
Satt framför brasan och njöt med en kopp varm
rykande choklad och senaste numret av Lantliv
fylld utav en massa härliga trädgårds tips.
Snart är det dags att få slita fram lite trädgårdsmöbler
och krukor. Eller hur?




Denna lilla goding får också vara med på ett litet hörn ochmanifestera påsken som nu gått mot sitt slut.

Mångfaldens hus



Jag kunde inte låta bli att slita upp kameran.
Visst är det läckert.
Detta är taget inifrån Mångfaldens hus och jag måste väl säga att stället gör skäl för namnet. Här finns nog det mesta för alla smaker.

Detta rum var väl det som ligger mig varmast om hjärtat. OBS väggarna är målade på detta vis men gav illusionen av en exklusiv tapet. Det blev nämligen helläckert mot allt det i övrigt vita i rummet. En nästan lite sakral stämning uppstod med det enormt stora och vackra fönsteren. VILL HA!

Påskfirande i Sörmland


Hej alla vänner!

Hoppas att ni haft en riktigt glad påsk och tack för alla vänliga kommentarer. Det är så kul att så många börjar hitta hit till min blogg.

Själv har jag och min lilla familj firat påsk hos mina svärföräldrar i Sörmland. Det är alltid lika trevligt och mysigt att komma dit. På bilden ser ni mig och Maja utanför fattistugan i Turinge (Nykvarn). Jag älskar att botanisera där bland både gammalt och nytt. I bakgrunden på fotot skymtar Mångfaldens hus.

Läs mer om detta i kommande inlägg.

Kram från Fru Sirlig
PS: Ja , jag har handlat lite. Påsen avslöjar mig väl.DS.


Påskhelgen är snart över

Och jag har varit i hos svärmor i Sörmland och fått mig en rejäl dos inspiration då vi var runt bland byggdens ljuvliga lantbutiker. Bilder och mer information på gång. :)

torsdag 20 mars 2008

Majas ljuvliga tofflor



Jag lekte lite med kameran och bildredigeringen..
Är de inte bara de sötaste ni sett så säg!!!

Vad ska Maja få i sitt påskägg?



Jag hittade underbara påskägg i plåt till Maja när jag var och fyndade böcker på Upplandsmuseet. Kunde bara inte motstå dessa små underverk.



Och i Mamsell K's butik runt hörnet så hittade jag dessa små ljuvliga virkade tofflor till Maja. VILL HA!

Man tager vad man haver...

Recept

Den ständiga frågan, vad ska vi ha till lunch?

Stirrar in i kylen och upptäcker ett paket Kelda Thaisoppa, vad mer? Ned i våffeljärnet åker det två roast`n toast med lite soltorkade tomater, chevre ost och några kalkonskivor.

Kryddat med Dijonsenap och en kvist oregano blir det en läcker lunch.

Som avslutning en bit Citroncheescake som jag hade i frysen, den är så god!

Citroncheescake:

2 äggvitor (vispas för sig)
1,5 dl vispgrädde (vispas för sig)

2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
2 dl creme fraiche

Vispa detta och blanda ner äggvitan och grädden, rivet skal och saft av en citron. Lägg allt i en form med avtagbar botten (eller pajform), krossa 4 digestivekex och strö över. Ställ in formen i frysen i minst 4 timmar.


Garnera gärna med ett par citronskivor och en kvist citronmeliss.

Låt det väl smaka.

onsdag 19 mars 2008

Ett kärt återseende

Jag blev så glad när jag hittade Marias blogg In my carport för ett par dagar sedan.

Ett antal år sedan hade hon sin ateljé ett par stenkast från vårt hus och då passade jag och en väninna på att gå hennes dekorationsmålningskurs. Mycket lärorikt!



Jag letade fram lite bilder från helgen hos Maria, bilden ovan visar våra alster efter helgen. Ska se om jag hittar "före bilden" också.





Maria har, som ni ser på bilderna ovan och på hennes blogg, en enorm känsla för stil och dekor och får ni chansen så titta förbi hennes "carport", det ska jag!

Ska se om jag kan få in lite bilder på saker som jag köpte hos henne när hon skulle byta lokal, några av dem syns på bilderna ovan... gissa vilka!

tisdag 18 mars 2008

Fynd till kommande barnkammarprojekt


Min syster älskar loppisar och har ett säkert öga för vad som gäller. Hon hittade denna ljuvliga barnsäng på Dacapo i Smedjebacken. Sängen är tämligen välbevarad och behöver således ingen ny färg. Däremot har jag tänkt att så smått börja inreda Majas (min dotters) barnkammare. Väggarna är det som ska börjas med. Här står sängen nu i min tvättstuga (ett annat projekt) i väntan på bättre tider. Visst är den fin!

måndag 17 mars 2008

Mina nya köksgardiner

Har varit och fyndat ännu en gång.

Älskar dessa vita skira tyger som släpper in maximalt med ljus. Dessutom är det ju skönt då allt bara är färdigt att hänga upp.

Dessa gardiner är inköpta på Fullerö handel i Gamla Uppsala. Där brukar jag älska att få botanisera. Dom har allt från ljus ljusstakar, kuddar porslin trädgårdskrukor möbler etc , allt sånt som jag aldrig kan få nog av iallafall. Gör gärna ett besök dit alltid hittar man något.

Glad påsk


Vill passa på att önska er alla en riktigt glad påsk. Här har jag pyntat lite på min skänk. Gillar att placera ut olika stilleben lite här och var i hemmet. Ombyte förnöjer heter det ju och det stämmer väl in på vad jag anser.

Saker jag tycker om



söndag 16 mars 2008

Lite väldoft



Mitt senaste inköp på Fullerö handel, kunde inte motstå den ljuva gästhandduken och den milt doftande vaniljtvålen därtill.

Vårkänsla i köket



Det är verkligen härligt att vårljuset börjar återvända igen.

Fru Sirligs bravader

Upptäckte en ny värld för några dagar sedan, full av inspiration och härliga människor.

Är nu hemmavarande med vår underbara dotter (snart 5 månader) och har lite mer tid över för favoritsysselsättningen, inredning!

Gissa om jag blev överlycklig när jag så upptäckte bloggarnas förtjusande värld.


Så nu är det dags för min egen att ta form, hoppas att jag kan inspirera andra såsom jag själv blir inspirerad.

lördag 15 mars 2008

Snart valborg igen


Ser fram emot lite grönt i trädgården och hoppas på att vädret till valborg även i år tillåter oss att njuta en god SOS under de blommande äppelträden.