måndag 26 maj 2008

Elsa Andersons Konditori

Jag älskar att fika, speciellt när miljön är läcker för såväl öga som gom!
När vi är på väg till Dalarna passerar vi ofta Elsa Andersons konditori i Norberg. Konditoriet har anor från tidigt 1900-tal och delar av huset är från 1700-talet, historiens vingslag gör sig påmind då man kliver in över tröskeln. Huset är så där charmigt vint och snett ni vet, det är som att kliva in i ett stycke kulturhistoria. Mumsiga bakverk för alla smaker serveras.

Visst är det ljuvligt med alla rödtimrade hus och stugor som klänger längs ån? Har ni varit i Norberg? Om inte så ta vägarna förbi och slink in på en fika, ni lär inte bli besvikna!

7 kommentarer:

Marica sa...

Hejsan. Oj vilket mysigt ställe, kan tänka mig att kaffet och bullar därtill smakar extra gott i denna ljuvliga miljö.Verkar finnas många mysiga ställen på vägen mot Ludvika.

mormor582004 sa...

Hej!Mitt namn är Mayumi Seko(61 år)en japansk som har bott i Sverige i 30 år och flyttade tillbaks till Japan för 10 år sedan.I min blogg syftar jag för att presentera Sverige på mitt sätt genom att visa några svenskar som bor i olika delar av landet i olika ålder med deras levnadsstyle och tankar.Jag är glad att hitta dig som bor i Uppsala och om jag får ditt tillstånd att visa dina bilder på min. Hoppas jag kan få ditt svar. mvh Mayumi

Fru Sirlig sa...

Hej Mayumi,
roligt att du uppskattar min blogg. Jag hittade ingen länk till din blogg men om du vill länka till mig eller låna någon enstaka bild är det OK. Jag tittar dock gärna in på din blogg först innan du lånar flera bilder.
// Helene

Mamma C sa...

Såg verkligen riktigt charmigt ut det här stället. Verkar var fint runtomkring med.
Kram mamma c

Liza i pepparkakshuset sa...

Det är underbart hos Elsa!
Tar mig dit minst 2 gånger om året för den goda Napoleonbakelsens skull.

Ha en bra vecka
Kram Liza

Zoey sa...

Visst är det så att miljön gör mycket när man vill ta en mysig fikastund :)

mormor582004 sa...

Hej,Helene!
Tack för ditt senaste mail.
Har du tittat in på min blogg?
Jag har lämnat min adress här för några dagar sedan men det kan hända att jag lämnade på fel ställe.Här är min adress:
http://blogs.yahoo.co.jp/mormor582004/22367979.html
Kram Mayumi