söndag 20 april 2008

Lite mums till kaffet

Fru Sirligs Biscotti i smakerna naturell och choklad.



3 ägg
2 dl socker
1/4 tsk salt
1/2 tsk bittermandelessens
1 msk finrivet apelsinskal
1 dl olivolja
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
200 g hel mandel + ca: 3/4 dl vetemjöl
Kakao efter smak och tycke
Brödglans (1 ägg + 1 tsk socker + 1 msk vatten)



Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt salt, bittermandelessens, apelsinskal och olivolja.

Blanda vetemjölet med bakpulvret och tillsätt detta till degen.

Arbeta ihop degen och tippa sedan ut den på ett mjölat bakbord. Knåda in de hela mandlarna samt det extra vetemjölet i degen. Dela degen i tre delar. Tillsätt kakao till en tredjedel av degen och arbeta in den ordentligt. Forma sedan degbitarna till rullar. Lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla dem generöst med brödglans.



Grädda mitt i ugnen i 190 graders värme i 30 minuter. Låt rullarna svalna i ca: 15 minuter och skär sedan upp dem i 3 cm tjocka skivor. Lägg skivorna, med snittytan uppåt, på bakplåtspappersklädda plåtar och torka skorporna i ugnen i 100 graders värme i 45-60 minuter. Skorporna vinner sedan i smak om de får stå en dag eller två innan du serverar dem.

Jättegoda, tycker jag, och dessutom lite snällare ur kalorisynpunkt om man nu vill tänka på det...

5 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Mums!!!
Vad goda och dessutom kalorisnåla!
Kul att dom skall stå ett tag - om man nu kan hålla sig.

Kram Maud

Fru Sirlig sa...

Exakt! Om man nu kan hålla sig. Men dessa mumsbitar kan man gott och väl unna sig av lite då och då;)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Gotti gotti. Kanske man ska prova sig på att baka :)

Kram Annica

Vita ljuva tankar sa...

Mums! Tack för receptet!

Kram

Marica sa...

Hej Helen. Kakorna du bjöd på i helgen va kanongoda. Vad bra att du lagt ut receptet för nu ska jag pröva att baka dom själv,fick mersmak.